No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook
Mina produkter0
Daikin Altherma luft-vatten värmepumpar

Värmepumpen som sänker elförbrukningen med upp till 65%

Product Image
  • 14_arMarknadens minsta och tystaste luft/vatten värmepump
  • Inget vatten utomhus, ingen frysrisk, designad för nordiska väderförhållanden
  • Luft/vatten värmepumpen som producerar mest varmvatten
  • Bäst effekt vid kyla 
 

Högsta betyg för våra luft-vatten värmepumpar

Daikins värmepumpar utvinner värme ur utomhusluften även när det är så kallt som -25 °C. Våra luft-vattenvärmepumpar har energiklass upp till A++ för värme och A för varmvattenproduktion. Väljer du ett system med solpaneler blir energiklassen hela A+++. Det är det bästa betyget man kan få! Varmvattenproduktionen är snabb och billig, använder du dessutom solpaneler produceras varmvattnet nästan gratis. 

Utvecklade för vårt klimat

Daikins luft- vatten värmepumpar är konstruerade för att klara våra svenska kalla vintrar. De har inget vatten i systemet på utsidan av huset (undantaget Monobloc) och inte någon strömslukande värmekabel. 
De flesta komponenter har Daikin själva tillverkat med en noggrann kvalitetskontroll. Daikins luft- vattenvärmepumpar sänker din uppvärmningskostnad med upp till 70%. 
 

Klassledande på varmvatten

Daikins luft- vattenvärmepumpar kan leverera som mest dubbelt så mycket som andra tillverkare, du kan få mellan 300-700 liter varmvatten (beroende på modell). En hel tank värms upp på ca 40 minuter (beroende på modell). Modeller med inbyggd rostfri varmvattenberedare har en el-anod som skyddar tanken från påverkan av aggressivt vatten. Värmepumpen är förberedd för varmvattencirkulation så att du omedelbart får varmvatten i din kran även längst bort i huset och slipper spola bort vatten i onödan.
 

luftvatten_utomhusdelMarknadens minsta 10 kW utomhusdel

Daikin använder det miljövänliga köldmediet R-410A som är optimalt för kallt klimat. Det ger oss också möjligheten att tillverka mindre och mer effektiva utomhusdelar. Utomhusdelarna är så små och kompakta att de kan installeras diskret utan åverkan på din trädgård. Ljudnivån är låg vilket är viktigt att tänka på när man väljer leverantör av värmepump. Daikin Althermas utomhusdel är konstruerad på ett speciellt sätt för att säkerställa att ingen is ansamlas. Daikin har löst detta vanliga problem med att ha värmeväxlaren frihängande på modellerna 4-8, (se bilden till höger). Med denna innovativa lösning behövs ingen strömslukande värmekabel som andra luft- vattenvärmepumpar vanligen har.

Inget vatten utomhus

Daikin Altherma använder sig inte av något vatten på utsidan (med undantag Monobloc), på så sätt finns ingen risk för sönderfrysning av systemet vid strömavbrott.