No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook

Daikins Ururu Sarara R35 Bäst i KVI’s test, okt 2016

Luftvärmepumpen Ururu Sarara R35 är bäst enligt Kyl & Värmepump Importörernas (KVI) test för luft-luftvärmepumpar okt 2016.

Luftvärmepump Ururu Sarara R35 bäst i testVilken värmepump är bäst när det gäller?

Den vinnande värmepumpen som ger högsta besparingen i alla hus och på alla orter är Daikins Ururu Sarara R35 enligt KVI’s test av luftvärmepumpar, oktober 2016. Utöver denna utmärkelse har Ururu Sarara R35 även fått högsta poäng och utmärkelsen Bra Val i Folksams sammanställning av luftvärmepumpar både år 2015 och 2016.

Om testet

Kyl & Värmepump Importörerna har tillsammans med SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, tagit fram ett test för luft-luftvärmepumpar. Samtliga värmepumpar har testats av oberoende tredjeparts laboratorium och är utförda enligt EN-14511 och EN-14825. Resultatet av testerna har använts av SP för att beräkna energibesparing i tre olika typhus på tre olika orter i landet, Malmö, Stockholm och Luleå. De tre husen har ett värmeeffektbehov på 4, 6 och 8 kW vid -15°C. Testets syfte är att tydliggöra för konsumenten hur stor besparing som kan göras med de senaste och bästa luftvärmepumparna som finns på den svenska marknaden.

BRA_VAL_2015_2016Bäst i Test & utmärkelsen ”Bra Val”

En av anledningarna till att Ururu Sarara R35 fick högsta betyg ligger i användandet av R32 som köldmedium. R32 är ett framtidssäkert och miljövänligt köldmedium. Effektivare än dagens köldmedium (R-410A) dessutom har det 80 % lägre miljöpåverkan (R32 har ett GWP-värde på 675). 

Med rena filter minskar strömförbrukningen med upp till 30%

Ururu Sarara R har också automatisk filterrengöring, en borste avlägsnar smuts och damm från filtren. Allt samlas i en behållare som är enkel att tömma. Med rena filter hålls effektiviteten alltid på bästa tänkbara nivå.

Ururu Sarara R mer än en luftvärmepump

Ururu Sarara R är en komplett klimatanläggning med unika funktioner som befuktning, avfuktning och friskluftsintag. Värmepumpen har också en mycket avancerad luftrengöring med flash-streamerteknik som speciellt uppskattas av den som lider av luftburna allergier. 

Wifistyrning

Värmepumpen kan styras med Daikins wifi kontroll (tillval). Med den kan du justera rumstemperatur, fläkthastighet och driftläge från din smartphone. Du kan även hålla ett öga på värmepumpens ström-förbrukning. Med Daikins wifi-adapter och IFTTT (iftt.com) skapar du recept på hur din värmepump ska styras. 
Läs mer om Ururu Sarara här

Källor: