Bergvärme för nordiskt klimat - få 5000 kr tillbaka

Eftersom det svenska klimatet erbjuder värmeböljor, ryssvintrar och allt däremellan vill vi ge svenska villaägare energisnåla och trygga lösningar för en jämn inomhustemperatur året om! Just nu får du 5000 kr tillbaka vid köp innan 31 mars 2022, vilket gör att investeringen återbetalar sig ännu snabbare. 

Alla Daikins bergvärmepumpar erbjuder låga driftskostnader, effektiv energianvändning, ett mycket högt SCOP-värde på upp till 5,73 i värmedrift och A+++ i energiklass. I aktiv drift producerar maskinen upp till 12 kW kyla, vilket oftast räcker för att kyla ned ett större hus. Enheten har en verkningsgrad (EER) på upp till 23 i kyldrift. 3 års garanti + 3 års trygghetsförsäkring ingår. Möjlighet att förlänga försäkringen med upp till 18 månaders trygghet. 

Behöver du en lösning med luft-/vattenvärme? så rekomenderar vi Daikin Altherma 3, Altherma 3 Top Grade eller Altherma Monobloc2  även dessa med energiklassning A+++ 5 års garanti och upp till och 16 års trygghet med tecknad försäkring.

Daikin Altherma 3 GEO och Altherma 3 Top Grade fick dessutom utmärkelsen Bra val 2020 och rekommenderas av Folksam! 

Ta hjälp av ett proffs för att hitta den perfekta lösningen för dig - boka ett hembesök.

Fördelar med Daikin Altherma 3 GEO.png

Daikin Altherma 2 GEO - Maximal besparing på liten yta

I Daikins Altherma 2 GEO är allt inbyggt, vilket ger en snygg och snabb installation. Inverteringsstyrningen ger alltid rätt värme för ditt hus, eftersom allt är inbyggt i enheten är den både kompakt och snygg. Kampanjen gäller alla modeller av Alterma 2 GEO. 

En svensk innovation från Japan

Daikin Altherma 3 GEO - Sveriges första bergvärmepump med aktiv luftkonditionering

För att möta det ökande behovet av kyla som klimatförändringarna för med sig är aktiv luftkonditionering inbyggd som standard. Det betyder att du har upp till 12 kW kapacitet att kyla ett större hus även när det är riktigt hett ute. För att få tillgång till härlig svalka behöver du bara ansluta en fläktkonvektor.

Daikin Altherma 3 GEO passar perfekt även vid utbyte av befintlig bergvärme, särskilt för grunda borrhål. Utomhusklimatet i Sverige är en tuff utmaning. Inte nog med att vi lever med fyra årstider och stora temperaturskillnader. De senaste åren har vi fått vänja oss vid allt från ryssvintrar och stormar till översvämningar och värmeböljor. Därför krävs det värmesystem som klarar alla typer av väderlekar. Vi har tagit oss an utmaningen att bygga den bästa bergvärmepumpen för det svenska klimatet.

Som global världsledare inom värme och kyla har vi haft förmånen att få vända och vrida på tekniken ur alla tänkbara vinklar. Till hjälp hade vi bland annat innovationskraften från cirka 1350 ingenjörer på våra utvecklingsavdelningar i Japan och Europa. De arbetade tätt samman med teamet på Daikin Sweden och specialiserade bergvärmeinstallatörer i Sverige. Tillsammans tittade de på vilka funktioner som är viktigast för den svenska marknaden och utvecklade en produkt i enlighet med svensk kravställning. Resultatet blev Daikin Altherma 3 GEO. Kampanjen gäller alla modeller av Altherma 3 GEO. 

Konstruerade för att klara kalla klimatförhållanden

Luft/vattenvärmepumpar

Altherma 3 Top Grade - Varmast i Sverige 

Enheten är varmast i Sverige med sina 70°C vid -15°C. Med sin låga ljudnivå, unika design och höga prestanda även vid kalla temperaturer är den ett perfekt alternativ för alla som är ute efter en luft/vattenvärmepump i toppklass. 

Top Grade är tyst och har en garanterad drift ned till -28°C och har en låg ljudnivå. Genom att använda R-32 köldmedium minskas miljöpåverkan med 68% jämfört med om man väljer R-410A. Detta leder till lägre energiförbrukning tack vare köldmediets höga energieffektivitet och faktumet att man har en lägre köldmedievolym. Kampanjen gäller för alla modeller av Top Grade. 

 

Altherma Monobloc 2 - Förbättrad kompakt design

Daikin Altherma Monobloc 2 är en perfekt produkt för hem där inomhusutrymmet är begränsat. Monoblocsystemet består nämligen endast av en utomhusenhet som enkelt kopplas upp mot befintliga värmegivare så som radiatorer, golvvärme och fläktkonvektorerKampanjen gäller för alla modeller av Monobloc 2

Bergvärme_Luftvatten_folksam.png

Altherma 3 - Energieffektiv värmepump med prisbelönt design

Daikin Altherma 3 är en luft/vattenvärmepump som består av flera enheter. Den värmer och producerar varmvatten till nya så väl som till äldre hus. Den tredje generationen av Daikins luft/vattenvärmepumpar använder köldmedium R32 och Daikins patenterade kompressorteknik vilket ger årsverkningsgraden  A++.

Vad innebär ett kostnadsfritt hembesök?

Ett kostnadsfritt hembesök innebär att en Daikin-installatör kommer hem till dig och tillsammans hittar ni den bästa lösningen för just din bostad. Besöket är helt kostnadsfritt oavsett om du köper en bergvärmepump eller inte. Du förbinder dig alltså inte till något köp genom att boka ett hembesök. Efter att du fyllt i och skickat in formuläret kommer en av våra återförsäljare att kontakta dig för tidsbokning.

Varför ett hembesök?

Det finns många parametrar att ta hänsyn till för att du ska få ut mesta möjliga av din investering i en bergvärmepump. En Daikin-installatör är proffs på värmepumpar och kan lotsa dig till rätt lösning utifrån dina behov. Ett hembesök ger installatören bättre möjligheter att ställa de rätta frågorna och ge de bästa rekomendationerna.

Find an installer.jpeg

Har du köpt en bergvärmepump eller en luft/vattenvärmepump från Daikin under perioden 1 oktober 2021 - 31 mars 2022?

Om du har köpt, eller köper, en bergvärmepump eller en luft-/vattenvärmepump* från Daikin någon gång under perioden 1 oktober 2021 - 31 mars 2022 har du möjlighet att få 5000 kronor (inkl. moms) tillbaka*. Produkten måste installeras innan den 31 mars 2022 och du måste begära utbetalning senast den 29 april 2022.

Erbjudandet gäller samtliga storlekar och modeller från Daikins sortiment av bergvärmepumpar samt nedan angivna värmepumpar. Notera att det endast går att använda ett erbjudande per installerad produkt. För att du ska kunna begära utbetalning behöver du kunna uppvisa kvitto/faktura från återförsäljaren som installerat din produkt samt intyga att din produkt har garantiregistrerats i Daikins garantiregistreringsverktyg Stand By Me.

Erbjudanet gäller endast privatpersoner.

*Gäller följande modeller:
Altherma 2 GEOAltherma 3 GEOAlterma 3 Top Grade, Altherma Monobloc 2 - Alla modeller
Alterma 3
Utomhusdel: ERGA06EVA, ERGA08EV                       
Inomhusdel: EHVX08S18E9W, EHVX08S23E9W, EHVZ08S18E9W, EHVZ08S23E9W

 

 

10 års kompressorgaranti och upp till 18 års trygghet

Naturligtvis levereras Daikin Altherma 3 GEO med fina garantivillkor för att du som kund ska kunna känna dig helt trygg med ditt val. Daikins bergvärmepumpar håller mycket hög kvalitet, vilket är anledningen till att vi kan erbjuda heltäckande och långtgående trygghet. Vid köp av en bergvärmepump från Daikin ingår därför 10 års kompressorgaranti, 3 års garani och en 3-årig försäkring. Den sistnämnda kan sedan förlängas år för år upp till 12 år, vilket ger dig hela 18 års trygghet. 

garanti_.png
miljö.png

Framtidssäkrad bergvärmepump

Eftersom miljön är en av våra allra viktigaste frågor (nutida så väl som inför framtiden) har vi gjort vårt yttersta för att Daikin Altherma 3 GEO ska vara så miljövänlig som möjligt. Därför använder den det framtidssäkrade köldmediet R32. Det följer självklart EU:s energidirektiv och har ett GWP-värde på 675 (GWP = Global Warming Potential). Daikin Altherma 3 GEO är den första bergvärmepumpen på den svenska marknaden med R32.

Ytterligare en viktig aspekt när man tittar på miljöfrågor är naturligtvis energianvändningen. Därför har Daikin Altherma 3 GEO effektiv energianvädning, ett mycket högt SCOP-värde på upp till 5,73 i värmedrift och A+++ i energiklass. 

Aktiv kyla

När det kommer till kylfunktionen är Daikin Altherma 3 GEO unik i sitt slag. Förutom att utnyttja den passiva kylan från berget har den även inbyggd aktiv kyla. Det innebär att värmepumpen har tillräcklig kapacitet för att hålla temperaturen nere även under de allra hetaste sommardagarna. I aktiv drift producerar maskinen upp till 12 kW kyla, vilket oftast räcker för att kyla ned ett större hus. Daikin Altherma 3 GEO var först i Sverige med denna funktion. Enheten har en verkningsgrad (EER) på upp till 23 i kyldrift. 

Allt du behöver göra för att kunna utnyttja kylfunktionen är att ansluta en fläktkonvektor. Denna kommer sedan att sprida den svala luften i ditt hem. Om du är nyfiken på hur detta funkar kan du prata med din återförsäljare. Denne berättar gärna mer. 

FWXV-ATV3_ip1.jpg
Fördelar med Daikin Altherma 3 GEO.png

Fördelar med Daikin Altherma 3 GEO

  • Jämn inomhustemperatur. Dygnet runt. Året om
  • Brett effektområde (0,85-9,6 kW) gör att den passar de flesta hus och att du kan byta ut din gamla enhet utan att borra på nytt. Perfekt för utbyte, med andra ord
  • Stilren design: finns i vitt och silvergrå
  • 3-i-1: värme, varmvatten och (aktiv) kyla
  • Maximal besparing tack vare effektiv teknik
  • Första bergvärmepumpen med miljöanpassat köldmedium R32 som uppfyller framtida EU-standard och har ett lågt GWP-värde*
  • Tyst drift 
  • Praktisk app-styrning och inbyggd LAN-adapter

*Global Warmin Potential (GWP) är ett mått på förmågan hos en gas att bidra till växthuseffekten och den globala uppvärmningen. Skalan är relativ och jämför den aktuella gasens klimatpåverkan med effekten av samma mängd koldioxid.

Appstyrning.png

Inbyggd LAN-adapter gör det enkelt att använda Daikins appstyrning. Du kan övervaka värmesystemets status, styra driftläge och temperatur samt schemalägga både temperatur och driftsläge. Du får helt enkelt full kontroll över ditt värmesystem – var och när du vill.

HCI.png

Med den användarvänliga fjärrkontrollen HCI kan du enkelt styra din värmepump direkt från rummet du befinner dig i. Den ger dig möjlighet att stänga av eller starta systemet och ändra både rums- och varmvattentemperatur. Eventuella larm indikeras med en röd färg på displayen. 

Kan eller vill du inte borra?

Då kanske en luft/vattenvärmepump är ett alternativ.

Att borra är inte ett alternativ för alla. Då kan det istället vara värt att undersöka möjligheten att installera en luft/vattenvärmepump. Daikin erbjuder ett flertal olika modeller. En av dem är vår nya Daikin Altherma 3 Top Grade. En riktig toppenprodukt som, precis som Daikin Altherma 3 Top Grade, är särskilt utvecklad för vårt nordiska klimat. Med sin låga ljudnivå, unika design och höga prestanda även vid kalla temperaturer är den ett perfekt alternativ för alla som är ute efter en luft/vattenvärmepump i toppklass. Enheten är varmast i Sverige med sina 70°C vid -15°C och har utsetts till Bra val 2020 i Folksams stora värmepumpjämförelse (gäller Daikin Altherma 3 Top Grade 140).

Ett alternativ till Top Grade är vår nya flexibla Altherma Monobloc 2 - Perfekt när utrymmet är begränsat. Det krävs ingen inomhusenhet och utomhusenheten är tillräckligt liten för att kunna monteras under ett fönster. Enheten ansluts enkelt till befintliga värmegivare så som radiatorer, golvvärme och fläktkonvektorer.

Vi har förstås även Daikin Altherma 3. Det är den enda luft/vattenvärmepumpen på marknaden med inbyggt magnetitfilter vilket säkerställer högre driftsäkerhet och längre livslängd. Energieffektivitet, tillförlitlighet och kontroll i ett paket. 

EPRA014-018D_L _1500.png
Daikin Monobloc 2
team.png

Vi hade hjälp av innovationskraften från 1350 ingenjörer

Som global världsledare inom värme och kyla har vi haft förmånen att få vända och vrida på tekniken ur alla tänkbara vinklar. Till hjälp hade vi bland annat innovationskraften från cirka 1350 ingenjörer på våra utvecklingsavdelningar i Japan och Europa. De arbetade tätt samman med teamet på Daikin Sweden och specialiserade bergvärmeinstallatörer i Sverige. Tillsammans tittade de på vilka funktioner som är viktigast för den svenska marknaden och utvecklade en produkt i enlighet med svensk kravställning. Resultatet blev Daikin Altherma 3 GEO.

I världen sedan 1924, i Sverige sedan 1969

Daikin har arbetat för att skapa ett perfekt och hållbart inomhusklimat sedan 1924 när vi grundades i Osaka i Japan. Sedan dess har vi hunnit med ett och annat; som att bli global världsledare inom värme och kyla till exempel. Vi har funnits i Sverige sedan 1969. Eftersom det är viktigt för oss att finnas nära våra kunder erbjuder vi både lager och teknisk support i Sverige. Dessutom är vi noga med att erbjuda produkter som är anpassade för vårt nordiska klimat. 

DaikinAltherma3GEO.png