Skip to main content

Vinn tillbaka kostnaden för din luftvärmepump

Delta i vår tävling och du kan vinna tillbaka 70% av totalkostnaden för din luftvärmepump. Senast 30 september 2023 vill vi ha ditt bidrag.

Vill du njuta av kyla när det är varmt och värme när det är kallt?

Vinn tillbaka 70% av din installationskostnad för en Daikin luftvärmepump

Just nu kan du förbereda dig för nästa vinter samtidigt som du kan njuta av svalka inomhus redan nu i sommar. Var med i vår tävling där du kan vinna tillbaka 70% av din kostnad för luftvärmepump och installation. Vinsten är värd upp till 24.500 kr (inkl. moms). Du kan bli en av 10 lyckliga vinnare som får njuta av kyla när det är varmt och värme när det är kallt.

Tävlingen pågår fram till 30 september

För att delta måste du ha installerat din luftvärmepump och skickat in ditt bidrag senast 30 september.

Ditt deltagande i tävlingen påverkar inte möjligheten att få ROT-avdrag för installationskonstnaden.

Tävlingen gäller luftvärmepumpar ur Optimised Heating-serien

Tävlingen gäller produkter ur Daikins Optimised Heating-serie (XRH). Den är specialutvecklad för att ge full värme när det är riktigt kallt ute och, som med alla Daikins luftvärmepumpar, ger den skön svalka på sommaren.

Daikin lägger stor vikt vid att skapa rätt inomhusklimat utan att våra produkter ska märkas eller störa. Därför är Daikins luftvärmepumpar tystgående och inomhusdelen har funktioner för att sprida den varma eller kalla luften utan att orsaka drag. Som bonus får du också renare luft hemma då flera av Daikins luftvärmepumpar är försedda med avancerad luftreningsteknik. Allt för att du ska ha det mysigt och skönt hemma.

Daikin ser också till att det är rätt temperatur inne när du kommer hem, eller fram till sommarstugan. Med appen ONECTA kan du styra luftvärmepumpen direkt från din smartphone. Du kan starta och stoppa värmepumpen, ställa in rumstemperaturen, lägga upp scheman och hålla koll på energiförbrukningen. 

Par i soffa njuter av skön svalka från en Daikin luftvärmepump

Tävlingsmoment

För att delta i tävlingen ska du köpa en luftvärmepump med installation av en av våra Daikin-återförsäljare. Efter installationen ska du ta en bild som på ett roligt sätt visar hur nöjd ditt hushåll är med er nya Daikin luftvärmepump. Vidare ska du skriva en motivering till varför du valde Daikin. Ditt tävlingsbidrag skickar du in via formuläret längst ned på denna sida. 

Vi uppskattar om du lägger upp bilden i ditt Instagram-flöde eller på din facebooksida. Detta moment ingår inte i tävlingen.

Totalt kommer vi att utse 10 stycken vinnare, som kommer att få tillbaka 70% av kostnaden för luftvärmepump och installation. 

Juryn består av  VD, Säljchef och Marknadsansvarig på Daikin Sweden AB.

Se fullständiga regler här.

Daikin-installatör visar ett par hur appen ONECTA fungerar

Hitta rätt luftvärmepump

Alla hus ser lite olika ut och behoven skiljer sig från hushåll till hushåll. Det enklaste sättet att hitta rätt värmepump utifrån just dina behov är att kontakta en av våra återförsäljare. De kommer gärna hem till dig och tillsammans hittar ni den bästa lösningen för just ditt hem.

Delbetalning till 0% ränta

Daikin erbjuder i samarbete med Wasa Kredit en smart Energifinansiering. Du kan delbetala din investering med en månadskostnad motsvarande din besparing i uppvärmningskostnad. Energifinansieringen är räntefri i 24-36 månader. 

Daikin Stylish luftvärmepump installerad i ett vardagsrum

Luftvärmepumpar som ingår i tävlingen

Daikins XRH-serie är speciellt utvecklad för att ge full värme vid utomhustemperaturer ända ned till -25 oC. Verkningsgraden är hög, och för varje kWh el får du runt 4 kWh värme på vintern och drygt 7 kWh kyla på sommaren.

Daikins luftvärmepumpar har 5 års garanti som kan kompletteras med upp till 16 års trygghetsförsäkring.

 • Daikin Caldo II XRH luft/luftvärmepump

  Caldo II XRH

  Daikin Caldo II XRH. Energieffektivitet A+++ i värme. Försedd med avancerad luftrening och dynamisk öppen spis-funktion för högsta komfort.

  Wifi är inbyggt.

   

 • Daikin Stylish XRH luft/luftvärmepump

  Stylish XRH

  Prisbelönt design och energieffektivitet upp till A+++ för kyla och värme. Försedd med 3D-luftflöde, reningsteknik och dynamisk öppen spis-logik. Finns även i vitt.

  Wifi är inbyggt.

 • Daikin Solo XRH luft/luftvärmepump

  Solo XRH

  Enkel men kraftfull luft/luftvärmepump för bra komfort och energieffektivitet A++ i värme. Låg bygghöjd gör Solo XRH lättplacerad i rummet.

  Wifi medföljer.

   

 • Daikin Origo II XRH luft/luftvärmepump

  Origo II XRH

  Den golvmonterade lösningen som ger jämn värmespridning även längs med golvet. Energieffektivitetsklass A++ i värme. Försedd med avancerad luftrening.

  Wifi är inbyggt.

Vill du veta mer om Daikin?

Daikin är marknadsledande inom inomhusklimat för små och stora fastigheter. Daikins lösningar värmer, kyler och renar inomhusluften på ett energieffektivt sätt, bland annat genom att använda värmepumpsteknik. Till skillnad från många andra värmepumpstillverkare utvecklar och tillverkar Daikin själva alla kritiska komponenter, vilket borgar för hög kvalitet och tillförlitlighet. Daikin grundades i Osaka, Japan redan 1924 och har alltid arbetat med inomhusklimat. Daikin har funnits i Sverige sedan 1969. Daikin Sweden AB startades 2008.

Daikin har drygt 89.000 anställda över hela världen och koncernen omsatte drygt 260 miljarder kr 2021. Daikin i Europa har sitt huvudkontor i Belgien.

Daikins strategi är att vara nära sina marknader. Därför är de allra flesta produkter vi säljer i Sverige utvecklade och tillverkade i Europa. Det gör att våra produkter alltid är optimerade för den aktuella marknadens behov och förutsättningar. Daikin Europe har fabriker i bland annat Belgien, Italien, Tjeckien, Tyskland Spanien, UK och Turkiet. En ny fabrik är under uppbyggnad i Polen. De allra flesta produkterna vi säljer i Sverige är tillverkade på någon av dessa fabriker. 

En luftvärmepump är en typ av värmepump som används för att värma upp eller kyla ner ett rum eller en byggnad. Det sker genom att med värmepumpsteknik överföra värmeenergi från utomhusluften till inomhusluften eller vice versa. Läs mer här.

Ja, Daikins luft/luftvärmepumpar är marknadsledande med hög prestanda och kvalitet. Folksam gjorde en stor utvärdering av luftvärmepumar på den svenska marknaden år 2020 och i den fick flera av Daikins luftvärmepumpar omdömet Bra Val. 

För att ge dig full trygghet ger vi upp till 6 års garanti på våra XRH-modeller och möjlighet att köpa en trygghetsförsäkring för ytterligare 10 år. Det vill säga totalt 16 års trygghet.