Daikin söker dig som vill arbeta i vår First Line Support!

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité och driftsäkerhet. Du kan läsa mer om företaget och produkterna på www.daikin.se.

 

Om Tjänsten

Vi söker just nu efter tre nya kollegor till vår framtida First Line Support i Mörby Centrum! Detta är en helt ny tjänst där syftet är att hjälpa våra installatörer/kunder snabbare hjälp på sitt problem. Som First Line Support hos Daikin tar du emot de första inkomna samtalen där din uppgift blir att;

1)      Slussa kunderna dem vidare till rätt avdelning

2)      Registrera supportärenden i system

3)      Få installatören/kunden att ladda ner våra tekniska appar för framtida självhjälp.

4)      Vidare kommer du att vägleda kunderna i apparna för att kunna lösa deras problem. Går det inte att lösa problemet så uppdateras ärendet i systemet och kunderna slussas vidare till vår Second Line Support där våra kyltekniska specialister arbetar.

Denna tjänst utgår från vårat kontor vid Mörby Centrum. Dina arbetstider kommer i regel vara mån-tors kl 8-16,30 och fre kl 8-16. Tjänsten är på heltid med inledande provanställning på 6 månader. Du kommer att bli anställd av Daikin samarbetspartner Bee Bemanning AB.

Detta söker vi

Vi söker dig som är tekniskt intresserad, är en problemlösare och älskar att kundservice. Vi ser gärna att du tidigare använt telefon och dator som arbetsredskap från exempelvis helpdesk/callcenter/kundtjänst.

Som person är du kommunikativ då det är viktigt att du har en förmåga att kunna pedagogiskt vägleda våra kunder i våra system. Vidare är du lugn, lyhörd och du trivs med att arbeta självständigt avseende felsökning, reparation och installation. Vidare måste du kunna sälja in våra digitala säljtjänster. Du behöver ha en positiv inställning och inte ge upp vid besvärliga ärenden. Du behöver ha god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift.

Att jobba som kpnsult hos Daikin

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som konsult ska få rätt kompetens. Hos oss får du möjlighet att utvecklas inom kyla och få lärdom om våra produkter. Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Du kommer vara anställd via vår samarbetspartner Bee Bemanning. Dem som arbetar som konsulter hos Daikin ser vi som våra egna anställda, du kan känna dig trygg.

 

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till rekrytering@daikin.se och ange referens "First Line Support" i ämnesraden.

Osäker? Du är välkommen att kontakta Erika Strömberg på tel: +46(0)10 722 24 44.   

Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!