Är du vår nya Supportchef med bakgrund inom kyla och värme?

Är du en ledare med en bakgrund som kyl och serviceledare mot B2B/ B2C-produkter, kyl/ värmekonsult eller kyl/värme-projektledare? Gillar du att coacha och utveckla medarbetare? Gillar du att vara med och driva förändringar? Då kan det vara dig vi söker!

installer_on_site_08_vrv_installation-picture (1).tif

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité och driftsäkerhet. Du kan läsa mer om företaget och produkterna på www.daikin.se.

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Daikin och vilka förmåner som erbjuds? Då rekommenderar vi att du läser vidare här

Om tjänsten

Vi söker just nu efter en Supportchef till vår Supportavdelning. Supportgruppen hjälper våra kunder, installatörer och återförsäljare med felsökning/rådgivning på samtliga Daikins produkter. Avdelningen består idag av 11 medarbetare, fördelade på First Line, Second Line och Fälttekniker. Gruppen är utspridd i Sverige, men med fokus på Stockholm. Supportchefen är stationerad i Stockholm men det förekommer resor inom Sverige.

Vår kundsupport är viktig och därför behöver vi en Supportchef som ska fokusera på att utveckla gruppen och arbetssättet, säkerställa att den tekniska kunskapen hos gruppen är hög. Vid behov agerar du som ett tekniskt stöd. Du har hela personalansvaret. Vid högt tryck på vår supportavdelning kommer den du att få rycka in och ta samtal gällande felsökning/rådgivning samt utföra de administrativa uppgifterna som medföljer.

Du har ett tätt samarbete med våra produktchefer ute i Europa och med övriga gruppchefer. Du kommer att rapportera till vår VD.

Dina arbetstider kommer i regel vara måndag till torsdag klockan 8:00-16:30 och fredag klockan 8:00-16:00. Du kommer att arbeta på vårt huvudkontor i Stockholm (Danderyd). Vi är en modern arbetsgivare som vill att livspusslet ska gå ihop, därför arbetar vi  även hemifrån när det passar.

 

Detta söker vi

Vi söker dig som tidigare arbetat som t.ex kyl och serviceledare mot B2B/ B2C-produkter, kyl och värmekonsult eller kyl/värme-projektledare. Vi söker dig som har ledarerfarenhet och vill utvecklas inom ledarskapet. Du trivs i en roll där du får människor att lyckas genom tydlighet i såväl ditt sätt att agera som din kommunikation

För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha personalansvar, driva gruppen framåt, ständigt utveckla dig själv och din grupp, förändra processer och rutiner, det för att möta den förändring som nu sker i snabb takt. Vi på Daikin är mitt i en transformation, där vi arbetar med att effektivisera oss både internt och externt.

Vi har redan infört ett antal nya system/appar. Du behöver därför ha intresse och förståelse för tekniken och den pågående digitaliseringen.

Du ser förändring i ett bolag som något positivt, där du gärna bidrar med idéer, delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper samt tycker det är roligt att få vara med att driva och utveckla gruppen. Du trivs med att vara handlingskraftig, att få arbeta fritt och kreativt utan en färdig manual där ingen dag är den andra lik.

Du är en sann och pålitlig lagspelare som är trygg i rollen som ledare. Som en trygg ledare ser vi att du har ”skinn på näsan” där du är bekväm med att stå fast vid fattade beslut gentemot kunder och personal. Vidare är du flexibel och handlingskraftig där du driver problem framåt till dess att dem är lösta

Du brinner för att bygga relationer med både kollegor och kunder samtidigt som du förstår affären, både förståelse för affärens mål och ekonomiska resultat som kvalitetsuppföljning, kundfokus, lönsamhet och kundnöjdhet.

 

Att jobba på Daikin

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som medarbetare ska få rätt kompetens. Dessa hålls både i Sverige och utomlands och ger dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Utvecklas du så utvecklas Daikin Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Vi erbjuder dessutom goda förmåner såsom sex veckors semester, 5000kr i friskvårdsbidrag, arbeta hemifrån och bra pensionsavtal för att nämna några.

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Daikin och vilka förmåner som erbjuds? Då rekommenderar vi att du läser vidare här.

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till rekrytering@daikin.se och ange referens "Supportchef" i rubriken. Sista ansökningsdag 2021-03-30

Osäker? Du är välkommen att kontakta Marlene Lindfors HR Business Partner 010- 722 24 68

Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!