Skip to main content

Serviceansvarig med kylbranscherfarenhet- fokus på att sälja

Affärsområdet Service Business ansvarar för Daikins servicetjänster såsom: drift, underhåll och övervakning inom kommersiell kyla. 

Vill du arbeta i ett framgångsrikt företag med en snabb tillväxt?

Vi vill ge våra kunder ännu bättre service. Därför söker vi nu en serviceansvarig för Service Business. Affärsområdet Service Business ansvarar för Daikins servicetjänster såsom: drift, underhåll och övervakning inom kommersiell kyla.

För att klara av rollen så måste du ha kunskap inom kylbranschen med vätskekylaggregat, komfortkyla och processkyla.

Affärsområdet Service Business (SB)

SB är ett strategiskt viktigt affärsområde för oss. SB innehåller installations-, och servicetjänster till våra återförsäljare

Vi vill ge våra kunder ännu bättre service. Affärsområdet med dess tjänster finns redan i Europa och benämns där som drift, underhåll och reparationer. I Sverige kommer vi att börja med dessa tjänster:

 • Underhåll. Minimera driftskostnaderna, håll koll på ditt systems prestanda och förläng dess livslängd 5med regelbundna underhållskontroller av Daikin.
 • Systemkontroller. Använd vårt fabrikskonstruerade system för att styra, hantera och optimera prestandan i ditt kylanläggningsrum

Om tjänsten

Som Serviceansvarig på Daikin så kommer du att vara en drivande kraft i utvecklingen av affärsområdet Service Business. Du kommer att ansvara för att vidareutveckla och bygga ut vårt nätverk av servicepartners.

Tjänsten är placerad i våra trevliga lokaler vid Mörby Centrum. Tjänsten är på heltid och våra arbetstider är mån-tors kl 8-16,30 och fre kl 8-16.

Vi jobbar hemma ca 2 dagar per vecka om arbetet tillåter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter/ansvarsområden

 • Sälja installations-, och serviceavtal till återförsäljare/kunder
 • Utvärdera och utvidga nätverket av servicepartners
 • Driva ärenden mot fabriker och kravställare för nya servicetjänster

Några exempel på tjänster Daikin säljer är:

 • Uppstart och igångkörning
 • Underhåll och reparationer
 • Systemintegrationer och övervakning
 • Uthyrning av vätskekylaggregat

Du är delaktig i strategiska vägval och beslut och rapporterar direkt till VD.

Detta söker vi

Erfarenhet från arbete i en större organisation och vana att driva ärenden, dokumentera samt försäljning/ förhandla. Vi söker dig med utpräglad entreprenörsanda, affärsmässighet och en god organisationsförmåga. Du är inte rädd för att kavla upp ärmarna och bidra med det lilla extra om det behövs. Tidigare erfarenhet av att bygga ett externt servicenätverk. Erfarenhet av att sälja service Bakgrund inom kylbranschen med vätskekylaggregat, komfortkyla och processkyla

I och med att du kommer ha en hel del kontakt med Daikin Europe så är det viktigt att du uttrycker dig väl på engelska, både i tal och skrift.

Som person är du

 • Självgående och gillar att bygga långsiktiga kundrelationer, då även slutkunden är fokus
 • Affärsmässig med ett professionellt förhållningssätt.
 • Van att jobba mot uppsatta personliga mål men även mot företagets strategiska mål
 • Har ett starkt eget driv med ett högt tempo och ett stort engagemang
 • Delar med dig av egna erfarenheter till säljteamet och övriga kollegor
 • Ha en positiv samt öppen och ödmjuk personlighet
 • Du gillar det personliga mötet och rör dig obehindrat i kontakten med nya människor
 • Vidare är du social till naturen

Krav

 • Bakgrund från kylbranschen, speciellt inom vätskekylaggregat, komfort- och processkyla
 • Sälj och förhandlingsvana
 • Stark egen vilja att göra affärer och att vilja lyckas, kunna arbeta strukturerat med förmåga att arbeta systematiskt och planera din tid.
 • Datorvana, MS 365, CRM-system helst i SAP, beräkningssystem
 • Utbildning, gymnasienivå, men gärna även högre
 • Körkort

Att jobba på Daikin

Du arbetar i ett framgångsrikt företag med en snabb tillväxt.

Vi verkar i en framtidsbransch med produkter och system som är en viktig del i de globala miljömålen. Daikins mål är att skapa ett perfekt inomhusklimat på ett så hållbart sätt om möjligt – för så många människor som möjligt.

Vi vill leverera optimala klimatlösningar för privatpersoner, kontor, industrier, livsmedelkyla och restauranger. Ja, alla tänkbara miljöer, men framför allt vill vi göra det med klimatet ständigt i åtanke.

Vi vet att vi har möjligheten att påverka miljön åtminstone en del. Därför tar vi verkligen ta vårt ansvar.

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som medarbetare ska få rätt kompetens. Dessa hålls både i Sverige och utomlands och ger dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Självklart tar du eget ansvar för vad du behöver utbilda dig inom.

Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Vi erbjuder dessutom goda förmåner såsom sex veckors semester, friskvårdsbidrag 5000 kr/år och bra pensionsavtal. Vi arbetar 37 timmar/vecka

Daikin är en trygg arbetsgivare och hos oss får du möjligheten att sälja och representera högkvalitativa produkter

 

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Globalt är vi över 80 000 anställda och omsätter 250 Miljarder. Vi är världens största tillverkare inom HVAC med totalt 105 fabriker globalt.

Vi verkar i en framtidsbransch med produkter och system som är en viktig del i de globala miljömålen. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité och driftsäkerhet. Idag har vi kontor både i Stockholm och Göteborg.

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till rekrytering@daikin.se och ange referens "Service Buisness ansvarig" i ämnesraden.

Fundering? Du är välkommen att kontakta Erika Strömberg HR på tel: +46(0)10 722 24 44.   Intervjuer och urval sker löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?