Kylteknisk ansvarig sökes till Stockholm eller Göteborg!

Besitter du hög teknisk kompetens kring Daikins B2B-produkter? Är du en kommunikativ problemlösare? Då kan det vara dig vi söker!

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité och driftsäkerhet. Du kan läsa mer om företaget och produkterna på www.daikin.se.

Om tjänsten

Vi söker just nu efter en ny kollega som kommer att arbeta som Kylteknisk ansvarig på vår supportavdelning.

Supportavdelningen vänder sig till den kyltekniskt ansvarige gällande åtgärder och problem som behöver lösas kring Daikins produkter. Som ansvarig kommer du vara ett stöd vid uppstarter av maskiner per telefon mot kund eller vår support som är på plats ute hos kund. Vid svårare ärenden kan det innebära  kundbesök ute i landet. Därav behöver du besitta hög teknisk kompetens kring B2B-produkter. Du kommer att arbeta nära och rapportera till supportavdelnings teamledare som även ansvar för garantianspråken. Vidare kommer du att analysera våra kunders tekniska åtgärder och driva felrapportering på produkter mot Belgien. Du säkerställer även att den tekniska kunskapen hos supportgruppen är hög och ser till att eventuella utbildningar utförs vid behov.

Vid högt tryck på vår supportavdelning kommer du få rycka in och ta samtal gällande felsökning/rådgivning samt utföra de administrativa uppgifterna som medföljer.

Dina arbetstider kommer i regel vara mån-tors kl 8-16,30 och fre kl 8-16. Du kommer arbeta på vårat huvudkontor i Stockholm (Danderyd) .

Detta söker vi

Vi söker dig som tidigare arbetat som kyl och servicetekniker mot B2B-produkter i minst 5 år. Du ska ha erfarenhet av att ha hanterat teknisk information (gärna på engelska) och du ska ha en förmåga att vilja lära dig nya system.  För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha kundkontakt, att arbeta administrativt och att arbeta med problemlösning.

Vidare behöver du ha:

·       B-körkort

·       Personligt kylcertifikat klass 1

·       Meriterande med el-behörighet, bb1

·       Vi ser gärna att du har arbetat med CO2 anläggningar, chillers, VRV och andra kommersiella produkter

·       God kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift

·       Meriterande om du har arbetat i SDF

·       Förmåga att vilja lära sig nya system

·       Meriterande om du har erfarenhet av leda personal

Som person är du kommunikativ då det är viktigt att du har en förmåga att kunna beskriva vad som har hänt sakligt. Vi ser även att du har ”skinn på näsan” där du är bekväm med att stå fast vid fattade beslut gentemot kunder. Vidare är du flexibel och handlingskraftig där du driver problem framåt till dess att dem är lösta. Vi ser att du bor i närheten av Stockholm.

Att jobba på Daikin

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som medarbetare ska få rätt kompetens. Dessa hålls både i Sverige och utomlands och ger dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Vi erbjuder dessutom goda förmåner såsom sex veckors semester, 5000kr i friskvårdsbidrag och bra pensionsavtal mm. Vi är en modern arbetsgivare som vill att livspusslet ska gå ihop, därav tillåts du (om så önskas) arbeta hemifrån ca 2 dagar i veckan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Daikin och vilka förmåner som erbjuds? Då rekommenderar vi att du läser vidare här

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till rekrytering@daikin.se och ange referens "Kylteknisk ansvarig" i ämnesraden.

Osäker? Du är välkommen att kontakta Erika Strömberg på tel: +46(0)10 722 24 44.   

Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kollegorna berättar

"Jag är glad över att jag tog steget från Kylmontör till supporttekniker hos Daikin. Ingen dag är den andra lik. Nya utmaningar och problemlösningar hela tiden. Steget från att va ute på fältet till jobba inne var ganska stort. Men absolut inget jag ångrar.

Trivs väldigt bra med kollegorna här på Daikin, vi är ett roligt gäng."

Berättar Gustav, Supporttekniker hos Daikin