Referenscase

FTXP-M_01_02-(1).png
ETVH-X-Z-D_ip11.png

Så kapade Eckhardt sin elförbrukning med hälften

Eckhardt Oetting, 72, har under mindre än ett och ett halvt år installerat inte bara en utan två nya värmepumpar från Daikin. Resultatet: en behagligare inomhustemperatur, ökad funktionalitet och halverad elförbrukning.

Jag vill gärna läsa artikeln

"Det är uppenbart att någon har tänkt till"

När Lennart Lindzén skulle köpa luftvärmepump till det nyrenoverade huset i Bromma var form lika viktigt som funktion. Därför föll valet snabbt på Daikin. – Det är uppenbart att någon har tänkt till, innedelarna är slimmade och ger ett behagligt intryck på väggen, säger Lennart.

Jag vill gärna läsa artikeln

"Miljön inne i huset är helt annorlunda nu"

I april installerade ljudteknikern Emil Vares, 39, ett nytt värmesysten i tvåplansvillan i Täby. Kravet var att det både skulle kyla och värma – och ha bra kvalitet. Det slutade med inte mindre än tre värmepumpar från Daikin – en investering som räddade familjen under sommarens rekordvärme. – Kylan och svalkan som pumparna levererade var helt perfekt. Vi är supernöjda, säger Emil.

Jag vill gärna läsa artikeln

"När det var som kallast gjorde värmepumparna susen"

När både familjen och villan växte satsade familjen Bolter på säkra kort. Bergvärmen kombinerades med hela tre luftvärmepumpar från Daikin. Och det räddade familjen både förra vintern och i somras. – När det var som kallast i vintras var det härligt att bara trycka på en knapp så gjorde värmepumparna susen, säger Emelie Bolter, 32.

Jag vill gärna läsa artikeln

Lönsam luft/luftinstallation på Antnäs Möbler i Luleå

Det hela började med en kylinstallation på Antnäs Möbler i Luleå. Sedan dess har luft/luftvärmepumparna från Daikin blivit en effektiv helhetslösning som har hjälp möbelbutiken att sänka sina uppvärmningskostnader med hela 70 procent.

Jag vill gärna läsa artikeln

Så värmde Anita upp hemmet – och sparade pengar

Hon var van vid att komma hem till ett kallt hus som krävde ihärdig vedeldning för att värmas upp. Sedan köpte Anita Edenholm, 57, en värmepump från Daikin som både har sparat henne pengar och gett henne ett varmt hem. – Vi har aldrig kommit till ett utkylt hus sedan dess. Fantastiskt, säger Anita.

Jag vill gärna läsa artikeln

Luftvärmepumpen sparar pengar åt Tobias: "Bästa investeringen jag gjort"

Tobias Wilhelmsson, 31, hade elräkningar på nästan 5000 kronor under vintern. Sedan köpte han en luftvärmepump från Daikin – och minskade både sina elkostnader och sin energiförbrukning. – Jag har räknat på att den är inbetald på cirka 16 månader, säger Tobias.

Jag vill gärna läsa artikeln

Så fick Hans ett friskare och skönare inomhusklimat

Hans Tunbrå i Täby skaffade en luftvärmepump för att hålla värmen på avstånd. Med Daikins multisplit och två innedelar fick familjen friskare luft och ett behagligt inomhusklimat. – Det blev en enorm skillnad – och det utan att det märks speciellt mycket på fasaden eller i plånboken, säger Hans Tunbrå.

Jag vill gärna läsa artikeln

Ulf sparar 8000 kWh per år med sin nya luftvärmepump

Ulf Jägestrand har en plan. Om två år ska radhuset i Täby vara självförsörjande med el – och värmas och kylas av bland annat en luft/luftvärmepump från Daikin. – Jag vill investera i smarta och klimatanpassade lösningar och då passar Daikins värmepumpar perfekt, säger Ulf, som redan sparar 8 000 kWh per år tack vare sina lösningar.

Jag vill gärna läsa artikeln

Bergvärmepump som sänker förbrukningen och kostnaderna

Sänk energiförbrukningen i huset med 85 procent och kostnaderna med 25 000 kronor per år. Med marknadens första bergvärmepump med aktiv luftkonditionering – Daikin Altherma 3 GEO – öppnas möjligheten upp för en besparande kompis som ger ett jämnt inomhusklimat. Varje dag. Året om. – Det är en stor utgift, men den kan vara betald på fyra år och sedan har du pengar över till en gratis utlandssemester med familjen – varje år, säger Tomas Wiak, produktchef och marknadsstrateg på Daikin. – Det blev en enorm skillnad – och det utan att det märks speciellt mycket på fasaden eller i plånboken, säger Hans Tunbrå.

Jag vill gärna läsa artikeln