Eftersom det svenska klimatet erbjuder värmeböljor, ryssvintrar och allt däremellan ville vi ge svenska villaägare en bergvärmepump med många strängar på sin lyra – Daikin Altherma 3 GEO. Den tystgående bergvärmepumpen ger en jämn inomhustemperatur dygnet runt. Året om. Hemligheten bakom är bland annat en energieffektiv konstruktion med en patenterad swingkompressor som ger gott om både värme och kyla efter behov, samt en funktion som heter aktiv kyla. Allt till låga driftskostnader. Produkten har dessutom effektiv energianvändning, ett mycket högt SCOP-värde på upp till 5,73 i värmedrift och A+++ i energiklass. I aktiv drift producerar maskinen upp till 12 kW kyla, vilket oftast räcker för att kyla ned ett större hus. Enheten har en verkningsgrad (EER) på upp till 23 i kyldrift. 

5000kr tillbaka_.png

En svensk innovation från Japan

Utomhusklimatet i Sverige är en tuff utmaning. Inte nog med att vi lever med fyra årstider och stora temperaturskillnader. De senaste åren har vi fått vänja oss vid allt från ryssvintrar och stormar till översvämningar och värmeböljor. Därför krävs det värmesystem som klarar alla typer av väderlekar. Vi har tagit oss an utmaningen att bygga den bästa bergvärmepumpen för det svenska klimatet.

Som global världsledare inom värme och kyla har vi haft förmånen att få vända och vrida på tekniken ur alla tänkbara vinklar. Till hjälp hade vi bland annat innovationskraften från cirka 1350 ingenjörer på våra utvecklingsavdelningar i Japan och Europa. De arbetade tätt samman med teamet på Daikin Sweden och specialiserade bergvärmeinstallatörer i Sverige. Tillsammans tittade de på vilka funktioner som är viktigast för den svenska marknaden och utvecklade en produkt i enlighet med svensk kravställning. Resultatet blev Daikin Altherma 3 GEO.

Har du köpt en bergvärmepump från Daikin under perioden 22 september 2020 - 28 februari 2021?

Om du har köpt en bergvärmepump från Daikin någon gång under perioden 22 september 2020 - 28 februari 2021 har du möjlighet att få 5000 kronor (inkl. moms) tillbaka. Produkten måste installeras innan den 31 mars 2021 och du måste begära utbetalning senast den 31 mars 2021. Erbjudandet gäller samtliga storlekar och modeller från Daikins sortiment av bergvärmepumpar. Notera att det endast går att använda ett erbjudande per installerad produkt. För att du ska kunna begära utbetalning behöver du kunna uppvisa kvitto/faktura från återförsäljaren som installerat din produkt samt intyga att din produkt har garantiregistrerats i Daikins garantiregistreringsverktyg Stand By Me.

10 års kompressorgaranti och upp till 18 års trygghet

Naturligtvis levereras Daikin Altherma 3 GEO med fina garantivillkor för att du som kund ska kunna känna dig helt trygg med ditt val. Daikins bergvärmepumpar håller mycket hög kvalitet, vilket är anledningen till att vi kan erbjuda heltäckande och långtgående trygghet. Vid köp av en bergvärmepump från Daikin ingår därför 10 års kompressorgaranti, 3 års garani och en 3-årig försäkring. Den sistnämnda kan sedan förlängas år för år upp till 12 år, vilket ger dig hela 18 års trygghet. 

garanti_.png
miljö.png

Framtidssäkrad bergvärmepump

Eftersom miljön är en av våra allra viktigaste frågor (nutida så väl som inför framtiden) har vi gjort vårt yttersta för att Daikin Altherma 3 GEO ska vara så miljövänlig som möjligt. Därför använder den det framtidssäkrade köldmediet R32. Det följer självklart EU:s energidirektiv och har ett GWP-värde på 675 (GWP = Global Warming Potential). Daikin Altherma 3 GEO är den första bergvärmepumpen på den svenska marknaden med R32.

Ytterligare en viktig aspekt när man tittar på miljöfrågor är naturligtvis energianvändningen. Därför har Daikin Altherma 3 GEO effektiv energianvädning, ett mycket högt SCOP-värde på upp till 5,73 i värmedrift och A+++ i energiklass. 

Aktiv kyla

När det kommer till kylfunktionen är Daikin Altherma 3 GEO unik i sitt slag. Förutom att utnyttja den passiva kylan från berget har den även inbyggd aktiv kyla. Det innebär att värmepumpen har tillräcklig kapacitet för att hålla temperaturen nere även under de allra hetaste sommardagarna. I aktiv drift producerar maskinen upp till 12 kW kyla, vilket oftast räcker för att kyla ned ett större hus. Daikin Altherma 3 GEO var först i Sverige med denna funktion. Enheten har en verkningsgrad (EER) på upp till 23 i kyldrift. 

Allt du behöver göra för att kunna utnyttja kylfunktionen är att ansluta en fläktkonvektor. Denna kommer sedan att sprida den svala luften i ditt hem. Om du är nyfiken på hur detta funkar kan du prata med din återförsäljare. Denne berättar gärna mer. 

FWXV-ATV3_ip1.jpg
Fördelar med Daikin Altherma 3 GEO_.png

Fördelar med Daikin Altherma 3 GEO

  • Jämn inomhustemperatur. Dygnet runt. Året om
  • Brett effektområde (0,85-9,6 kW) gör att den passar de flesta hus och att du kan byta ut din gamla enhet utan att borra på nytt. Perfekt för utbyte, med andra ord
  • Stilren design: finns i vitt och silvergrå
  • 3-i-1: värme, varmvatten och (aktiv) kyla
  • Maximal besparing tack vare effektiv teknik
  • Första bergvärmepumpen med miljöanpassat köldmedium R32 som uppfyller framtida EU-standard och har ett lågt GWP-värde*
  • Tyst drift 
  • Praktisk app-styrning och inbyggd LAN-adapter

*Global Warmin Potential (GWP) är ett mått på förmågan hos en gas att bidra till växthuseffekten och den globala uppvärmningen. Skalan är relativ och jämför den aktuella gasens klimatpåverkan med effekten av samma mängd koldioxid.

Appstyrning.png

Inbyggd LAN-adapter gör det enkelt att använda Daikins appstyrning. Du kan övervaka värmesystemets status, styra driftläge och temperatur samt schemalägga både temperatur och driftsläge. Du får helt enkelt full kontroll över ditt värmesystem – var och när du vill.

HCI.png

Med den användarvänliga fjärrkontrollen HCI kan du enkelt styra din värmepump direkt från rummet du befinner dig i. Den ger dig möjlighet att stänga av eller starta systemet och ändra både rums- och varmvattentemperatur. Eventuella larm indikeras med en röd färg på displayen. 

Kan eller vill du inte borra?

Då kanske en luft/vattenvärmepump är ett alternativ.

Att borra är inte ett alternativ för alla. Då kan det istället vara värt att undersöka möjligheten att installera en luft/vattenvärmepump. Daikin erbjuder ett flertal olika modeller. En av dem är vår nya Daikin Altherma 3 Top Grade. En riktig toppenprodukt som, precis som Daikin Altherma 3 Top Grade, är särskilt utvecklad för vårt nordiska klimat. Med sin låga ljudnivå, unika design och höga prestanda även vid kalla temperaturer är den ett perfekt alternativ för alla som är ute efter en luft/vattenvärmepump i toppklass. Enheten är varmast i Sverige med sina 70°C vid -15°C och har utsetts till Bra val 2020 i Folksams stora värmepumpjämförelse (gäller Daikin Altherma 3 Top Grade 140).

EPRA014-018D_L (1)_.png
team.png

Vi hade hjälp av innovationskraften från 1350 ingenjörer

Som global världsledare inom värme och kyla har vi haft förmånen att få vända och vrida på tekniken ur alla tänkbara vinklar. Till hjälp hade vi bland annat innovationskraften från cirka 1350 ingenjörer på våra utvecklingsavdelningar i Japan och Europa. De arbetade tätt samman med teamet på Daikin Sweden och specialiserade bergvärmeinstallatörer i Sverige. Tillsammans tittade de på vilka funktioner som är viktigast för den svenska marknaden och utvecklade en produkt i enlighet med svensk kravställning. Resultatet blev Daikin Altherma 3 GEO.

I världen sedan 1924, i Sverige sedan 1969

Daikin har arbetat för att skapa ett perfekt och hållbart inomhusklimat sedan 1924 när vi grundades i Osaka i Japan. Sedan dess har vi hunnit med ett och annat; som att bli global världsledare inom värme och kyla till exempel. Vi har funnits i Sverige sedan 1969. Eftersom det är viktigt för oss att finnas nära våra kunder erbjuder vi både lager och teknisk support i Sverige. Dessutom är vi noga med att erbjuda produkter som är anpassade för vårt nordiska klimat. 

DaikinAltherma3GEO.png