Daikin

Fördelar - Bergvärme

Värmeoptimerad för alla årstider

Vår högeffektiva inverter bergvärmepump har visat sig ge upp till 20% högre årsverkningsgrad jämfört med traditionella på / av bergvärmepumpar.


Vårt system:

  • Köldbäraren fungerar som värmeöverföringsmedium mellan marken och värmepumpen, vilken hålls vid en högre stabil temperatur detta minskar värmepumpens energibehov.
  • Den inverterstyrda kompressorns starka effekt minimerar användningen av elpatronen.
  • Den höga driftseffektiviteten uppnås vid dellast drift och energiförbrukningen blir ett minimum. 

Läs mer

Allt detta resulterar i minskade driftskostnader och en snabbare återbetalningstid.

 

Daikin Bergvärme är ditt tysta val

Vår egenutvecklade kompressor arbetar på låga varvtal mer än 90 procent av tiden och antalet start och stopp reduceras till ett minimum. Effektiv isolering och den speciella placeringen av kompressorn sänker ljudnivån ytterligare.

Rätt temperatur i borrhålet med Daikin bergvärme

Med Daikin Bergvärme är det ingen risk att borrhålet blir för kallt. Vår avancerade mikroprocessor övervakar temperaturen i borrhålet och reducerar effekten vid behov. 

Massor av varmvatten direkt

Med Daikin Bergvärme kan familjen utan problem duscha, tvätta och bada samtidigt. Den inbyggda varmvattenberedaren är på 180 liter. Tack vare tekniken med slingtank, och att värmepumpen utnyttjar överkapaciteten i kompressorns effekt, produceras tappvarmvatten mycket snabbt och effektivt.

Enkel att installera - enkel att sköta

Enkel och snygg installation

Daikin har lyckats bygga in samtliga komponenter i en kompakt och exklusivt designad enhet. Här finns allt som behövs för värme och varmvatten i huset.  Även expansionskärl, filter och säkerhetsventiler är inbyggda. 


Med Daikin Bergvärme kan du i princip glömma ditt värmesystem. Tyst och effektivt produceras den värme och det varmvatten du ställt in på den lättskötta och tydliga kontrollpanelen. Kontrollpanelen kan dessutom placeras fritt i huset och då fungera som rumsgivare.

Enkel styrning

Den unika kontrollpanelen som styr värmen och varmvatten-produktionen kan flyttas in var som helst i huset och samtidigt agera som rumsgivare. Systemet anpassar automatiskt vattentemperaturen i värmekretsen för att nå den önskade rumstemperaturen, vilket resulterar i en mer stabil prestanda och en högre komfort.

Byta bergvärmepump

Har du redan en bergvärmepump men behöver en ny?
Då passar Daikins bergvärmepump perfekt! Daikin Bergvärme är inverterstyrd och anpassar alltid effekten efter husets behov mellan 2,5 till 13 kW. Här är hemligheten bakom den överlägsna besparingen med Daikin Bergvärme. Inverterstyrning ger alltid rätt värme för alla hus. Vi har byggt in allt som behövs för effektiv och trygg värme i en kompakt och snygg enhet. Perfekt för dig som vill ha maximal besparing och en snygg installation på liten yta. Kontakta någon av våra duktiga Daikin återförsäljare när du vill byta din bergvärmepump.