Ta tag i dina energikostnader och ditt inomhusklimat nu! Med en värmepump från Daikin får du kontroll över din energiförbrukning, dina elkostnader, ditt inomhusklimat och du får lugn och ro i sinnet. Just nu har du dessutom råd:
0% ränta i upp till 36 månader
Det ansträngda energi- och ränteläget är här och nu. En värmepump från Daikin är en investering med kort återbetalningstid och just nu kan du delbetala ditt köp med 0% ränta i upp till 36 månader.
Värmepumpar är bra för plånboken
Daikins värmepumpar är extremt effektiva: För 1 kWh elektricitet får du ut mellan 4 och 5 kWh värme. Om du idag använder el för hela ditt värmebehov kan du sänka kostnaden för uppvärmning med upp till 75% - 80%.
Värmepumpar är bra för inomhusmiljön
Välj en av våra luft/luftvärmepumpar med inbyggd luftrening för extra skönt inomhusklimat. Alla värmepumpar från Daikin sprider värmen effektivt i ett rum utan att orsaka drag.
Värmepumpar är bra för klimatet
Energin som en Daikin värmepump tillför ditt hus kommer till 75% - 80% från utomhusluften runt ditt hus eller berget under. Till största delen lokalproducerat och förnybart, med andra ord.
Så fungerar din värmepump
En värmepump utvinner energi direkt ur luften eller via ett borrhål djupt ned i berget. Man kan – lite förenklat – säga att det fungerar som ett kylskåp eller som luftkonditionering, bara att man vänder på hela värme/kyla-processen.

Högsta effektivitet made in Europe
Daikins mest effektiva värmepumpar har den högsta energieffektivitetsklassningen A+++ och är utvecklade speciellet för vårt nordiska klimat. En Daikin luftvärmepump är effektiv ända ned till -25oC. En Daikin bergvärmepump är nästan alltid lika effektiv, oberoende av utetemperaturen.
Våra värmepumpar är utvecklade och tillverkade i Europa.
Bli energieffektiv i 15-25 år!
Investera i en Daikin värmepump nu, sänk dina elkostnader och höj trivseln för lång tid framöver. En luft/luftvärmepump har en livslängd på runt 15 år, luft/vatten- och bergvärmepumpar i 20-25 år. Givetvis under förutsättning att värmepumpen får regelbunden service.
Vilken värmepump ska jag välja?
Det finns olika typer av värmepumpar att välja mellan. Den vanligaste typen är en luft-luftvärmepump. Den passar i alla typer av hus, är enkel att installera, ger värme på vintern och kyla på sommaren.
Har du ett vattenburet värmesystem kan du välja en luft-vattenvärmepump. Den kopplas in på ditt befintliga radiator/golvvärmesystem och värmer alla rum i huset.
Vill du spara maximalt på din uppvärmningskostnad kan du välja en bergvärmepump. Även bergvärmepumpen kopplas in på husets radiator- eller golvärmesystem. Luft/vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar kan även producera tappvarmvatten. Dessutom kan de ge kyla, men då behöver du ha golvvärme i betongplatta eller komplettera installationen med fläktkonvektorer.
Givetvis finns det möjlighet att koppla upp de olika typerna av värmepumpar mot ett WiFi och styra dem med vår app Onecta.
Du hittar en jämförelse mellan de olika alternativen längre ned på sidan.
Det säkraste sättet att göra ett riktigt bra val är att kontakta en av våra installatörer. De gör gratis hembesök utan förpliktelser till köp från din sida. Daikin-installatörer är proffs på värmepumpar och kan rekommendera den bästa lösningen för just dina förutsättningar.
Vad kostar en värmepump?
Det beror på vilken typ av värmepump man väljer och hur mycket installationsarbete man behöver göra. Och det intressanta är faktiskt inte kostnaden. Det intressanta är hur mycket du kan spara i uppvärmningskostnad. Det vill säga hur snabbt investeringen i en värmepump blir lönsam. Det enklaste alternativet med en luft-luft värmepump kostar från ca 22.000 kr med installation. Om du ersätter ett värmesystem som till 100% använder el sparar du upp till 75% av uppvärmningskostnaden. Det ger en återbetalningstid på två år eller kortare beroende på elpriset.
Finansieringslösningar till 0% ränta
Du kan också finansiera din investering med vår Energifinansiering. Det är en räntefri avbetalningslösning där månadskostnaden motsvarar din besparing i uppvärmningskostnad. Det gör att din nettokostnad inte ökar alls.
Bergvärme höjer värdet på din villa
En undersökning gjord av SBABs bostadssajt Booli visar att i genomsnitt ökar försäljningspriset på en villa med bergvärme med 124.000 kr (2021).
Jämförelse mellan olika typer av värmepumpar

Luft/luftvärmepump
- Liten investering
- Använder upp till 80% förnybar energi
- Enkel installation
- System med flera innedelar finns
- Effektiva ned till -25oC
- Komfortkyla på sommaren
- Inbyggd effektiv luftrening
- Kan styras på distans via appen Onecta

Luft/vattenvärmepump
- Medium investering
- Använder upp till 75% förnybar energi
- Ansluts till fastighetens radiator/golvvärmesystem
- Kan även producera tappvarmvatten
- Effektiva ned till -25oC
- Komfortkyla på sommaren om du har golvvärme i betongplatta eller vid installation av fläktkonvektor
- Kan styras på distans via appen Onecta

Bergvärmepump
- Hög investering om borrning krävs.
- Använder upp till 80% förnybar energi
- Ansluts till fastighetens radiator/golvvärmesystem
- Kan även producera tappvarmvatten
- Nästan alltid samma effektivitet oberoende av utetemperaturen (borrhålet blir lite kallare på vintern)
- Komfortkyla på sommaren om du har golvvärme i betongplatta eller vid installation av fläktkonvektor
- Kan styras på distans via appen Onecta
- Höjer värdet på villan
Vad tycker andra?
Per Axel Johansson, Umeå: Sjukt imponerad och jag kunde inte vara nöjdare.
Det var när Per Axel Johansson installerade en bergvärmepump hos en kund som det sa klick. Enkelheten, ljudvolymen och effekten gjorde att han installerade en likadan värmeanläggning – en Daikin Altherma 3 GEO – hemma i nybyggda villan i Umeå.
Lennart Lindzén: Det är uppenbart att någon tänkt till.
När Lennart och hans sambo flyttade till ett nytt hus konstaterade de snabbt att uppvärmningen behövde uppdateras. Luftvärmepumpar med estetiskt yttre var viktigt i det nyrenoverade huset. Valet föll på en multisplit-modell där flera innedelar kan anslutas till en utedel.
Eckhardt Oetting: Jag kapade min elförbrukning med hälften.
Började med en luft/luftvärmepump och kompletterade senare med en luft/vattenvärmepump. De nya värmepumparna är enkla att hantera. Temperaturen är behagligare och elförbrukningen är betydligt lägre.