Skip to main content

Så kapade Eckhardt sin elförbrukning med hälften

Det var i maj 2017 som Eckhardt Oetting bestämde sig för att komplettera sin dåvarande frånluftsvärmepump med en luft/luftvärmepump för att på ett bättre sätt kunna värma upp hela sitt hus.

– Ja, vi bor så stort att vi behöver två helt enkelt. En räcker inte till för att värma upp hela huset, vi måste ju ha varmvatten också. Så jag började kolla upp lite och sondera terrängen. Första premissen var att vi ville ha en golvplacerad värmepump. Sen läste jag ett test där Daikin fick goda referenser och blev bäst i test. Slutligen hämtade jag in några offerter och även där var Daikin det klart bästa alternativet så då var det inte så mycket att fundera på, säger han.

Enkla att hantera

Den nya värmepumpen blev en ren succé, så pass att Eckhardt Oetting tidigare i år valde att även byta ut sin gamla frånluftsvärmepump mot en ny luft/vattenvärmepump från Daikin.

– Så var det absolut. Bemötandet jag fick var superbra och även all service. Allting var perfekt! Jag tog visserligen in andra offerter även den här gången men även den här gången var Daikin klart bäst så jag slog till igen, säger han.

Vad är det som du är så nöjd med?
– De nya värmepumparna är enklare att hantera, min gamla hade mycket sämre funktionalitet. Temperaturen är behagligare och elförbrukningen är ju betydligt lägre. Sen är jag väldigt nöjd med servicen som jag fått från min Daikin-återförsäljare. De servade luft/luftvärmepumpen efter ett år och allt var kanon där också med bra telefonkontakt och bra svar på tekniska frågor från återförsäljaren.

"Min räddning under sommaren"

Eckhardt Oetting berättar också att hans luft/luftvärmepump varit en stor hjälp under årets rekordvarma sommar.

– Jag ställde om den till kyla och det funkade superbra! Det var min räddning under den här varma sommaren, säger han.

Du nämnde elförbrukningen som ju är en viktig aspekt för många när de investerar i en ny värmepump. Hur har din elförbrukning förändrats?
– Vi har ju solpaneler på taket så jag får mycket ström gratis. Men solpaneler hade vi i och för sig förra året också. Och om vi jämför så har min elförbrukning varit ovanligt liten sen i maj, mycket lägre än i fjol. Jag har minskat min elförbrukning med hälften allt som allt och det är ju väldigt bra.

Det är med andra ord inga tveksamheter kring hur nöjd Eckhardt Oetting är med sin investering.

– Jag kan varmt rekommendera Daikin till alla som funderar på en ny värmepump. Både bemötandet och produkterna håller absolut högsta klass så det blir fem av fem stjärnor i betyg, säger han.

Installationen utfördes av Qlimatech

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?