Vi bryr oss om ren luft

Luftrenare

Med Daikins luftrenare får du en renare och mer hälsosam inomuhsluft.

Vår Streamer-teknologi bryter ner 99,9% av det nya coronaviruset

En studie visar att Daikins patenterade streamer-teknologi bryter ner 99,9% av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2) efter tre timmar. Denna teknologi finns i våra luftrenare MCK55W och MC55W samt i luft/luftvärmepumparna Caldo XRH, Origo II XRH, Stylish och Ururu Sarara XR.

streamer-710X460.png
Mamma och dotter läser i ett hälsosamt rum

Andas in luft som är ren och hälsosam.

Daikins luftrenare minimerar astma och allergiska symptom genom att avlägsna dammpartiklar och pollen från din luft, samt håller dig frisk genom att filtrera bort luftburna bakterier och virus.

Renrum med styrd luftfuktighet

Luftfuktighet är avgörande för frisk hud

Den smala vattentanken på den luftfuktande luftrenaren tillför fukt till luften när den är för torr och gör så att du slipper drabbas av torra händer eller vakna upp med en torr hals.

Mamma och dotter läser på en soffa

Håll din luft frisk

Våra luftrenare håller koll på lukter så att ditt hem alltid luktar fräscht och rent.

1. Kraftig sugförmåga

Tar in inloppsluft i ett brett område från tre olika riktningar.

 

 

Bild på kraftig sugförmåga

2. Effektivt insamlande av föroreningar

Fångar effektivt damm och föroreningar med ett elektrostatiskt HEPA-filter.

Elektrostatiskt HEPA-filter

3. Nedbrytning

Använder Daikins patenterade Streamer-teknologi för att bryta ner farliga ämnen som fångas i filtret genom oxidering.*

Streamer

* Substanser såsom virus1, bakterier2, pollen3 och mögelsporer4

Anm:
*1 Testorganisation: Kitasato Research Center for Environmental Science; Testresultatets certifikat 21_0026 (utfärdat av samma organisation); Resultat från experiment: 99,9 % eliminering av A-H1N1-virus efter 1 timme.
*2 Testorganisation: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 15044988001-0201. Testmetod: Fäste en testdel inokulerad med en bakteriell vätska uppströms av ett dammuppsamlingsfilter installerat i en luftrenare och körde den i ett testområde på 25 m³. Räknade antalet levande bakterier efter fem timmar. Testresultat: Reducerat med mer än 99 % på fem timmar. Testenhet: Testad med MCK55S (Japansk modell), en modell motsvarande MCK55W-serien (turbodrift).
3 Olika allergener bestrålades med streamer-urladdning och nedbrytningen av protein i allergener verifierades med användning av antingen ELISA-metoden, katafores, eller ett elektronmikroskop (Gemensam forskning med Wakayama Medical University).. Testexempel: ‘Japanskt cederpollen Cryj-1’; Testresultat: 99,6 % nedbrytning eller mer och avlägsnad på 2 timmar.
*4 Testorganisation: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 204041635-001. Testresultat: 99,9 % eller mer av mögelsporer (Cladosporium) nedbrutna och avlägsnade på 24 timmar.

Bild över luftfuktningsfunktion

Luftfuktning och luftrening med vår luftrenare Ururu

Vatten i tanken strömmar in till en bricka där ett hjul lyfter vattnet när det roterar och släpper det ut på filtret. Luft som blåses på filtret absorberar sin fukt och tömmer det i rummet som befuktning.

Högpresterande HEPA-filter som fångar små dammpartiklar

Avlägsnar 99 % av partiklar mellan 0,1 μm och 2,5 μm i storlek

arrow-right.png

Filtret samlar effektivt in damm med elektrostatiska krafter. Den är inte känslig mot igensättning jämfört med icke elektrostatiska HEPA-filter som samlar in partiklar endast genom tunna filternät.

Elektrostatiskt laddad

Elektrostatiskt HEPA-filter

Avlägsnar 99,97 % av små dammpartiklar på 0,3 μm. Själva filterfibrena är laddade med statisk elektricitet och samlar effektivt in partiklar. Sätts inte igen hela tiden, vilket ger små tryckförluster.

arrow-right.png

Därmed kan en större mängd ren luft passera genom filtret.

VS

arrow-right.png

Filtret kan rena en stor luftvolym!

Elektrostatiskt neutral

Icke elektrostatiskt filter

Eftersom den fångar in partiklar enbart med hjälp av filternätets storlek måste man göra nätets maskor mindre, vilket gör att det enkelt sätts igen och ger stora tryckförluster.

Kompakt, effektiv och tyst tack vare den nya innovativa strukturen.

Bild över luftrenarens struktur

Våra luftrenare

MC55W.jpg

Luftrenare med Streamer-teknik

Vår streamer-teknik filtrerar bort luftburna partiklar som ofta kan utgöra allvarliga hälsorisker.

MCK55W.jpg

Ururu luftrenare med Streamer

Daikins luftrenare Ururu renar och återfuktar luften i din bostad. Fyll bara tanken på 2,7 liter ibland så fuktar den rummet med en maximal hastighet på 500 ml/h.