Skip to main content

12 tips för optimal användning av en luftrenare i ditt hem

Såhär får du ut så mycket som möjligt av din luftrenare från Daikin

Far och son som klappar sin hund utan att tänka på pälsen, tack vare luftrenaren

Luftrenare kan hjälpa till att minska mängden damm, allergener och lukt i ditt hem, men tar även bort rök- och husdjurslukt. Här kommer några tips hur du kan få ut så mycket som möjligt av din luftrenare från Daikin, från bästa platsen att placera den på till användningen av ”tyst läge” för en god natts sömn

1) Byt ut ditt luftrenarfilter vart tionde år

Daikins högpreseterande elektrostatiska HEPA-filter håller länge och ger dig en känsla av att du kan koppla av kommande tio år. De är inte bara effektiva när de gäller att ta bort mindre partiklar såsom damm och pollen, utan ger även bra valuta för pengarna. Håll bara koll på datumet, för du behöver byta ut dem var tionde år. Ett tips är att sätta en notis med inköpsåret på baksidan av enheten.

2) Placera luftrenaren korrekt

Det bästa stället för luftrenaren är i det rum där den kommer att vara mest effektiv, men en av många fördelar med en luftrenare från Daikin är att den är enkel att flytta runt. Prova att ha den i vardagsrummet, sovrummet och överallt där du tillbringar mycket av din tid. För att kunna dra full nytta av den ska du välja ett stabilt underlag och placera den en bit från väggen så att luften kan cirkulera fritt. 

3) Använd luftrenaren kontinuerligt

Daikins luftrenare är extremt energieffektiva, så det är en bra idé att ha dem igång så mycket som möjligt för att kunna få ut så mycket som möjligt av dem. Låt din luftrenare vara igång när du är hemma för att säkerställa att luften renas hela tiden. Du kan även låta den vara på när du går ut.

4) Använd auto-läget

Osäker på vilket läge som är bäst? Daikins luftrenare underlättare med sitt auto-läge, som anpassar fläkthastigheten utifrån luftkvaliteten. Så du kan alltid vara säker på att luften i ditt hem renas på optimal nivå.

5) Prova timer-funktionen

Om du är en person som har mycket runt om kring dig så kan du som alternativ använda timer-funktionen för att se till så att luftrenaren sätts igång och stängs av vid vissa tider. På så sätt kan du vara säker på att luften alltid är ren när du är hemma. Tips: ställ in den på att den startar innan du kommer hem, så har du frisk, ren luft som väntar på dig när du kommer hem.

Ett medelålders par som kopplar av och läser i sovrummet, som har bra luftkvalitet
Far och son som njuter av den goda luftkvaliteten inomhus i vardagsrummet tack vare Daikins luftrenare

6) Ställ inte luftrenaren mot väggar och möbler

Din luftrenare från Daikin är som mest effektiv när luften kan cirkulera fritt, så se till så att den inte står för nära väggarna eller andra objekt, och häng aldrig någonting över den.

7) Rengör luftrenaren regelbundet

Daikins luftrenare är lätta att rengöra. Torka bara av den med en fuktig trasa för att ta bort damm eller smuts.

8) Använd luftrenaren med andra rengöringsmetoder

Även om Daikins luftrenare är effektiva så är det viktigt att du gör allt du kan för att hålla ditt hem rent. Öppna fönstren för att släppa in frisk luft, och dammsug och damma regelbundet för att hålla föroreningar och smuts i schack. Många växter kan hjälpa till att rena luften, inklusive krysantemum, som tycker om en solig plats nära ett fönster, men även den anspråkslösa ampelliljan som är enkel att föröka och som inte kräver mycket skötsel.

9) Välj en luftrenare som passar just dig

Om du har växter behöver du även en luftrenare med luftbefuktning för att de ska må bra. Det är viktigt att inte låta jorden torka ut, och luftrenaren ser till så att luften i ditt hem håller perfekt fuktighet.

10) Använd ”tyst läge” när du ska sova

Du behöver inte oroa dig för att luftrenaren håller dig vaken nattetid. Daikins luftrenare har ett ”tyst läge” som minskar fläkthastigheten och ljudet, vilket gör det lättare för dig att sova. Även om du sover lätt kommer du att tycka att de är supertysta.

11) Glöm inte luftkvalitetssensorn

De flesta luftrenare från Daikin har en luftkvalitetssensor som mäter nivån av föroreningar i luften, och anpassar fläkthastigheten därefter.

12) Glöm inte att flytta på din luftrenare

Din luftrenare från Daikin är kompakt och bärbar, vilket du kan dra nytta av. Du kanske redan använder den i ditt sovrum eller vardagsrum, men prova att ställa den i andra rum där du tillbringar mycket tid, som till exempel i köket eller på hemmakontoret. Det är ett utmärkt sätt att förbättra luftkvaliteten generellt i ditt hem.

Kommer härnäst