Skip to main content

Få inspiration och kunskap med Daikin

Låt dig inspireras: Se, lär och utforska hur Daikins lösningar kan uppgradera ditt hem. Besök vårt virtuella showroom eller upplev våra värmepumpar på riktigt i Daikin Experince Center i Stockholm. 

Magnus har redan rekommenderat Stylish luftvärmepump till andra

Familjen Thornberg fick bättre inomhusklimat med Daikin Stylish. Efterfrågan på riktigt bra luftvärmepumpar är i dag enormt. De flesta konsumenter söker idag ett värmepumpssystem som kombinerar det bästa av prestanda och design. Med nya, innovativa, uppgraderingar är Daikins nya luftvärmepumpar alldeles unika i sitt slag. För familjen Thornberg i Stocksund föll valet inte på en, utan två Daikin Stylish

Nöjd kund framför sin Daikin Stylish luftvärmepump
Daikin-installatör med sin Daikin Altherma GEO3 bergvärmepump

Per-Axel sjukt impornerad av Daikin Altherma Bergvärmepump

Det var när Per Axel Johansson installerade en bergvärmepump hos en kund som det sa klick. Enkelheten, ljudvolymen och effekten gjorde att han installerade en likadan värmeanläggning – en Daikin Altherma 3 GEO – hemma i nybyggda villan i Umeå.

Daikin luftvärmepump utomhusdel i snöväder

Anita i Arvidsjaur värmde upp huset - sparade pengar

Anita i Arvidsjaur installerade en Daikin Caldo (numera Perfera) luftvärmepump för att få värme i 40-talshuset även när det är 25 minusgrader utomhus. Huset på bilden är inte Anitas hus. 

Är du sugen på fler exempel?

Mer information

En Daikin-återförsäljare är det bästa alternativet för hjälp med värmepumpar. Våra återförsäljare är utbildade på våra produkter och har stor erfarenhet av att installera dem. Du kan även testa vår lösningsguide.

Befinner du dig i Stockholmsområdet kan du boka en tid i Daikin Experience Center. Där hjälper vi dig att hitta rätt lösning samtidigt som du kan uppleva våra värmepumpar på riktigt.

De flesta värmepumpar består av en inomhus- och en utomhusenhet. Varje enhet avger ljud när den är igång, ljud som generellt mäts i dBA, och skalan går från 0 dBA till 140 dBA.

När man tittar på ljudnivåerna ser man att det även finns specifikationer för ljudeffektnivå och ljudtrycksnivå.

Ljudeffektnivå är ljudnivån uppmätt direkt vid ljudkällan och är den ljudeffekt en apparat avger.

Ljudtrycksnivå är ljudnivån som den uppfattas. Den beror dels på avståndet och dels på omgivningen. Ju längre bort från apparaten man är, ju lägre ljudnivå. Likaså uppfattas ljudnivån olika i olika omgivningar. En viss ljudeffekt ger betydligt högre ljudnivå inomhus än utomhus.

Daikins inomhusenheter anses vara mycket tysta. De avger generellt en ljudtrycksnivå på ca 30 dBA, vilket är jämförbart med ljudet när en person viskar.

Eftersom det finns fler storlekar på utomhusenheterna varierar ljudtrycksnivån. Den ligger mellan 40 dBA och 62 dBA. Det är jämförbart med fågelkvitter eller några personer som pratar med varandra.

Den typiska livslängden för en värmepump är i allmänhet mellan 12 och 20 år. Det beror dock på flera faktorer. Till exempel underhåll. Även om värmepumpar är en lösning som kräver minimalt underhåll hjälper regelbunden service utförd av din installatör eller servicepartner till att maximera livslängden.

En luft/luftvärmepump anses ha en livslängd på 12-15 år. Luft/vatten- och bergvärmepumpar har en livlängd på 15-20 år.

Vilken funktion har en luftrenare?

En luftrenare kan avlägsna föroreningar, allergener och andra smutspartiklar från luften. Luftrenare använder kombinerad reningsteknik med elektrostatiska HEPA-filter, aktivt kol-filter och joniserare för att fånga upp och neutralisera föroreningar, och gör därmed luften du andas avsevärt mycket renare.

5 fördelar med att använda en luftrenare

Det finns många fördelar med att ha en luftrenare hemma eller på kontoret, inklusive:

- Förbättrad luftkvalitet då föroreningar som damm, pollen, husdjursallergener, mögelsporer och rök tas bort ur luften.

- Minskning av allergi- och astmasymptom genom att allergener tas bort ur luften.

- Minskning av obehaglig lukt från till exempel rök, matlagning och kemikalier genom att aktivt kol-filter och annan reningsteknik används.

- Bättre sömn är en av de huvudsakliga fördelarna med en luftrenare. Den skapar en renare och behagligare sovrumsmiljö genom att ta bort föroreningar och allergener ur luften.

- En mer komfortabel och behaglig hemmiljö eller arbetsmiljö skapas, genom att föroreningar och allergener tas bort ur luften.

Ja, luft/vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar är gjorda för att anslutas till både gamla och nya radiatorer och golvvärme.

Om du redan har radiatorer i ditt hus kan högtemperaturvärmepumpar enkelt anslutas till dem och befintliga rör kan användas. Du behöver inte byta ut radiatorerna eller utföra ytterligare arbeten.

Vill du veta mer?