Skip to main content

Hur påverkar dålig kvalitet på utomhusluften luften i ditt hem

Luftföroreningar utomhus kan leda till ohälsosam inomhusluft. Våra luftrenare renar luften

Ett medelålders par som läser och kopplar av på sin säng medan de njuter av den goda luftkvaliteten inomhus

Att öppna fönstret och andas in frisk luft är härligt. Men om luftkvaliteten utomhus är dålig? Såhär förbättrar Daikins luftrenare inomhusluften så att du andas in frisk luft hemma

Luftföroreningar inomhus och utomhus

Frisk luft är värdefull, men den kan vara sällsynt om du bor i närheten av en stad. Föroreningar, ångor, allergener och andra dåligheter lurar på dig utomhus, och kan påverka din hälsa, särskilt om du har allergier.

Även om du har alla fönster och dörrar stängda kan luftkvaliteten utomhus påverka ditt hem, eftersom föroreningar tar sig in i byggnader genom sprickor och ventilationssystem. Damm och pollen samt föroreningar i gasform, som kolmonoxid, svaveldioxid och kvävedioxid kan tränga in inomhus och påverka din hälsa och ditt välbefinnande. Luftföroreningar inomhus och utomhus är ofta sammankopplade.

Vilka är följderna av ohälsosam luftkvalitet?

Du kanske inte märker med en gång hur dålig luftkvalitet påverkar din hälsa, men långtidsexponering kan leda till flera olika hälsoproblem, inklusive luftvägsbesvär, huvudvärk och irritation i ögon, näsa och hals. I vissa fall kan även befintliga åkommor, som till exempel astma, förvärras.

Om du har sömnsvårigheter kan det bero på luftkvaliteten inomhus och utomhus. Allergener som till exempel bakterier, svamp och kvalster kan orsaka återkommande nysningar, nästäppa, rinnande näsa och halsirritation för den som är känslig. Så när du går och lägger dig kan din andning påverkas och din sömn kan störas, vilket gör att du känner dig trött hela dagen.

Välmående katt som sitter på soffan och njuter av god luftkvalitet
Ett medelålders par som läser och kopplar av på sin soffa medan de njuter av god luftkvalitet inomhus

Lösningar för förbättrad luftkvalitet

En luftrenare är en perfekt lösning för att förbättra luftkvaliteten inomhus eftersom den hjälper till att lindra effekterna av utomhusmiljön. Den kan filtrera bort små partiklar, pollen och föroreningar i gasform ur luften.

Varje luftrenare från Daikin har ett elektrostatiskt HEPA-filter med hög prestanda som håller i tio år, och som kan ta bort mycket små partiklar såsom damm, pollen och husdjursallergener.

Det finns många fördelar med att använda en luftrenare för att reducera föroreningar och irriterande ämnen. En luftrenare kan lindra astmasymptom, rensa bort giftiga kemikalier från inomhusmiljön och ta bort obehaglig lukt.

En annan fördel med att förbättra luftkvaliteten hemma är att din familj inte blir lika utsatt för sjukdomar, såsom vanliga förkylningar och influensa. Utan en luftrenare andas alla in samma luft, så om det finns virus som cirkulerar är det sannolikt att de sprids. Luftrenarnas HEPA-filter fångar upp dessa bakterier och virus, och minimerar luftburna sjukdomar.

Redo att ta itu med den dåliga luftkvaliteten hemma hos dig? Se våra lösningar för luftrening!

Kommer härnäst