Skip to main content

"Miljön inne i huset är helt annorlunda nu"

Marknaden för värmepumpar har exploderat de senaste åren. I dag väljer två av tre en värmepump av något slag när de ska byta värmesystem. Och de som redan haft värmepumpar och byter ut sina 10-15 år gamla trotjänare märker en stor skillnad – både när det gäller effektivitet, pris och ljudnivå. Några som precis har bytt är familjen Vares i Täby. Familjen var ute efter effektiva luft/luftvärmepumpar med hög kvalitet när det var dags att byta värmesystem. Det äldre systemet från Daikins 25-serie hade gjort sitt.

Hembesök och efterforskningar

– Det vi tittade på var att vi ville ha en jämn spridning, både för värme och kyla, i alla delar i huset. Vi har en tvåplansvilla så därför behövdes det tre stycken luft/luftvärmepumpar – en på nedre plan, en på övre planet och en för lekrummet och kontoret, förklarar Emil.

Hur valde ni bland alla möjliga märken och modeller?
– Vi gjorde lite efterforskningar och fick tips om att Daikin var effektiva och hade hög kvalitet. Dessutom hade vi ju redan haft värmepumpar från dem. Sedan hade vi ett hembesök av en Daikin-återförsäljare som rekommenderade Solo-modellen och på den vägen är det, säger Emil.

Bättre inomhusklimat

Familjen är nöjd med sitt byte och sitt val. Inomhusmiljön har blivit mycket bättre, ljudbilden i huset är en helt annan och i somras räddade kylan från pumparna många svettiga kvällar.

– Helt klart. Miljön inne i huset är helt annorlunda nu, och speciellt under den här sommaren som var så varm. Kylan och svalkan som pumparna levererade var helt perfekt. Vi är supernöjda. Dessutom är pumparna nästintill helt tysta. Det är också en härlig känsla.

Elförbrukningen brukar vara en viktig aspekt för många när de investerar i en ny värmepump. Har den förändrats?
– Det vi har märkt är att förbrukningen av el har sjunkit ganska mycket. Det innebär ju i sin tur besparingar. Det är redan nu en oerhörd skillnad. Vi ville att de nya pumparna skulle ha så bra energiklass som möjligt och det känns absolut som att Daikin kan leverera det, säger Emil.

Hur skulle du sammanfatta din uppfattning av Daikin och deras luft/luftvärmepumpar?
– Väldigt positivt, även om vi bara haft dem sedan april. Men jag skulle absolut rekommendera andra att också köpa en värmepump från Daikin. Kvaliteten och servicen har varit kanon, avslutar Emil.

Installation utförd av Qlimatech 

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?