Skip to main content

Lösning med fjärrkyla för en helt ny stadsdel i Milano

Daikin levererade nyligen två vattenkylda centrifugalkylaggregat från DWSC-serien for för ett viktigt fjärrkylprojekt i Milano, Italien. De nyinstallerade enheterna för detta projekt kommer att ge kyla till en stadsdel som har designats för att vara modern, grön och miljömässigt hållbar.

 

Installerade produkter

2x DWSC

Total kylkapacitet: 5 MW

 

Situationen

Projektet syftar till att tillhandahålla fjärrkyla i ett område i Milano som en del av dess omvandling till att bli en ”modern stadsdel”. Detta moderna stadsrenoveringsprojekt syftar till att skapa ett nytt landskap och nya platser att bo i staden. 

Området omfattar bostadshus (500 hus), 10 000 m2 avsedda för butiker samt 30 000 m2 kontor, allt i en 160 000 m2 park som ligger bara 16 minuter från Milano Duomo.

Huvudmålen med detta ombyggnadsprojekt var att förbättra energieffektiviteten och minimera miljöpåverkan från området. För att uppnå detta var ett effektivt kylsystem avgörande för att sänka energiförbrukningen och reducera CO2-utsläppen.

Dessutom behövde installationen fjärrstyras och övervakas effektivt från ett kontrollrum beläget i en annan del av staden.

Läs mer här om Daikins lösningar för fjärrkyla

 

Lösningen

För att möta projektets erforderliga kylkapacitet, effektivitet och miljömässiga begränsningar, levererade Daikin två centrifugalkylaggregat från DWSC-serien.

Läs här om den nyligen lanserade Centrifugal-serien från Daikin

Enheterna ger hög kapacitet med låg energiförbrukning tack vare centrifugalkompressorn och optimerad enhetsdesign, allt utvecklat av Daikin. DWSC-serien har också en Daikin-inverter integrerad i enhetens elpanel som hjälper till att ständigt anpassa enheternas energiförbrukning till kylbehovet i det område som betjänas av installationen för att undvika energislöseri.

Läs mer här om inverter-tekniken och varför dellast är viktigt

Enheter kombinerar DaikinOnSite (DoS), en unik tjänst för fjärrövervakning och smart underhåll, med en styrlösning integrerad i enheterna för att ge fjärrövervakning och kontrollmöjligheter. Detta gör det möjligt för fjärranvändare att analysera kylaggregatens prestanda och drift och schemalägga förebyggande underhåll för att reducera sannolikheten för haverier och säkerställa kontinuitet i driften.

 

Andra artiklar på ämnet

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?