coronavirus (SARS-CoV-2)

Daikins patenterade streamerteknik inaktiverar mer än 99,9% av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2)

Streamerteknik och coronavirus

Daikin bekräftar effektiviteten hos sin patenterade streamerteknik, som framgångsrikt inaktiverade mer än 99,9% av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2) efter att viruset bestrålats i 3 timmar.

Studien har genomförts av Daikin Industries Ltd i samarbete med professor Shigeru Kyuwa från Institutionen för biomedicinsk vetenskap vid Tokyo universitet, och en forskargrupp ledd av professor Shigeru Morikawa från Institutionen för mikrobiologi vid Okayamas vetenskapliga universitet.

Streamer

Experimentresultat

Forskargruppen genomförde ett experiment där virusen bestrålades under 3 timmar med Daikins Flash Streamer-teknik.

Resultaten av experimentet visade att:

  • Flash Streamer-urladdning inaktiverade 93,65% av coronavirus (SAR-CoV-2) efter en bestrålningstid på 1 timme

  • Flash Streamer-urladdning inaktiverade 99,97% av coronavirus (SAR-CoV-2) efter en bestrålningstid på 3 timmar

 

Källa: "Studierapport om inaktiveringseffekten av plasmajongenerator (Daikin Streamer) på SARS-CoV-2" utarbetad av Shigeru Morikawa, Institutionen för veterinärmedicin, mikrobiologikursen, Okayama vetenskapliga universitet
Virusöverlevnadsdiagram covid19

Testerna som beskrivs här gäller endast den patenterade streamertekniken. Effekten av produkter utrustade med streamerteknik eller effekterna i den verkliga bruksmiljön kan skilja sig åt. För mer information om Daikins produkter med streamerteknik, se relevant produktinformation.

Om Streamer-tekniken

Streamer-tekniken, utvecklad av Daikin 2004, utför en oxidativ sönderdelning av skadliga ämnen. Streamer-urladdningen är en form av plasmaurladdning med en innovativ luftreningsteknik som stabilt genererar höghastighetselektroner.

Dess förmåga till oxidativ sönderdelning är mycket högre än konventionell plasmaurladdning (glödurladdning). Vid kombination av lufkomponenter har dessa höghastighetselektroner dessutom en förmåga till kraftfull oxidativ sönderdelning som kontinuerligt avlägsnar lukt, bakterier och inomhusluftföroreningar såsom formaldehyd.