Skip to main content

Låt Daikin hitta en återförsäljare av våra värmepumpar nära dig

Våra certifierade återförsäljare av luft- och bergvärmepumpar är redo att leverera

Du har bestämt dig för att en värmepump är det framtidssäkra sättet att värma upp ditt hem. Nu letar du efter en återförsäljare av värmepumpar nära dig. Du vill diskutera ditt projekt och få en prisuppgift. Daikin finns här för att hjälpa till. Fyll bara i vårt formulär så blir du kontaktad av en certifierad Daikin-återförsäljare.

STEG 1: Fyll i formuläret

Tack för att du fyller i formuläret nedan. Det hjälper oss att koppla ihop dig med en certifierad installatör för din nya värmepump.
Vänligen inkludera viktig information om ditt projekt:

 • Berätta lite om din nuvarande värmelösning.
 • Förklara vad du planerar. Byter du bara ut din värmelösning? Planerar du en renovering? Eller bygger du ett nytt hem?
 • Kanske har du sett en Daikin-produkt som ser rätt ut för dig. Låt oss gärna veta vilken produkt som intresserar dig.

Med denna information kan vi matcha dig till den perfekta återförsäljarenav värmepumpar (luft/luft- luft/vatten- och bergvärmepumpar) för ditt projekt.

STEG 2: Vi matchar dig mot en certifierad Daikin återförsäljare av värmepumpar

Kalasbra! Genom att fylla i formuläret har du tagit första steget till att värma och kyla ditt hus med en värmepump. Det här är vad som händer härnäst:

Först matchar vi dig med en certifierad Daikin-återförsäljare av värmepumpar nära dig. Alla våra återförsäljare har stor erfarenhet av att installera Daikins produkter.

Vi väljer en installatör utifrån dessa kriterier:

 • De är erfarna certifierade installatörer av den produkt du har i åtanke
 • De är tillgängliga för nya projekt
 • De finns nära dig
 • De har bra omdömmen 

En eller två arbetsdagar efter att du fyllt i formuläret skickar vi ett e-postmeddelande med namnet på den mest lämpliga installatören för ditt projekt. 

STEG 3: Återförsäljaren kontaktar dig

Några dagar efter att du fått din återförslajrens kontaktuppgifter kommer de att kontakta dig för att ordna ett platsbesök (naturligtvis, om du föredrar det, kan du själv kontakta återförsäljaren när du har fått deras uppgifter).

STEG 4: Besök på platsen

Ett platsbesök gör att vår återförsäljare förstår dina behov och möjligheterna för ditt hem. Med den informationen kan vi föreslå den bästa produkten för dina behov.

Återförsäljaren kommer att kontrollera:

 • Energieffektiviteten i din fastighet. Vilka material används i din fastighet? Hur väl är det isolerat? Vilken typ av inglasning har du?
 • Ditt befintliga värmesystem och behov. Hur stor är din fastighet? Vilka rum behöver kyla, värme, ventilation eller luftrenare? Hur många värmeelement (exempelvis radiatorer) har du i din fastighet? Hur kraftfulla är de?
 • Din livsstil. Hur många personer bor i din fastighet? Hur ofta är du hemma? Vilken är din önskade temperatur i din fastighet? Hur mycket varmvatten använder du?
 • Praktisk information inför installationen av värmepump. Den certifierade återförsäljaren kommer att kontrollera var utomhus- och inomhusenheterna ska installeras och var rören ska dras.

 

Om du har frågor till återförsäljaren är platsbesöket den bästa tiden att ställa dem. Några av frågorna du kanske vill ställa är:

 • Är en värmepump rätt för mig? En återförsäljare hjälper dig, genom att diskutera dina behov och förväntningar, din befintliga installation och även de ekonomiska konsekvenserna, för att avgöra om en värmepump är rätt lösning för dig.
 • Vilken typ av värmepump är bäst lämpad för min fastighet? Återförsäljaren förklarar de olika typerna av värmepumpar, kostnader och installationsförfarande, för att ta reda på vilken som är bäst för dig. Vanligtvis kan dessa inkludera  luft/vatten värmepump, bergvärmepump eller en luft/luft värmepump.
 • Behöver jag ytterligare byggnadsarbeten för att en värmepump ska fungera effektivt? Vid besöket kan återförsäljaren föreslå några åtgärder som du kan vidta för att maximera din värmepumps effektivitet, speciellt om du bor i en äldre fastighet. De kan innefatta loft- eller väggisolering, dragskydd eller dubbelglas.
 • Vilken kapacitet behöver jag för en värmepump? För att rekommendera rätt kapacitet på värmepump för dina behov, kommer återförsäljaren att titta på storleken på fastigheten, tillsammans med flera andra faktorer, inklusive dess ålder och dess energieffektivitet. Detta säkerställer att din värmepump levererar exakt vad ditt hem behöver, varken mer eller mindre.

STEG 5: Offert

Strax efter besöket skickar vår återförsäljare en offert på din önskade lösning.

I offerten hittar du:

 • Priset på produkterna: priset på utomhusenheten, inomhusenheten och styrenheten
 • Priset för andra material som behövs för jobbet: rörledningarna och alla andra delar som behövs för att installera din värmepump
 • Priset för installation: arbetet för att installera din värmepump

Dessutom kan installatören erbjuda dig ett underhållsavtal
Bra att veta: du kan få subventioner eller ROT-avdrag!

I de flesta länder är värmepumpar berättigade till subventioner eller skatteförmåner. Kontrollera lokala föreskrifter som gäller när du har fått din prisuppgift. Det vore synd att missa dessa!

STEG 6: Installation av värmepumpen

När du accepterat offerten kan du räkna ner till den dag vi installerar din nya värmepump.

Tips: Beställ din värmepump i god tid. Särskilt när vintern närmar sig kan våra certifierade återförsälajre vara mycket upptagna. Installationen av själva värmepumpen går snabbt: en luft/luftvärmepump tar valigtvis en halv dag att insallera. En luft/vatten eller bergvärmepump tar vanligtvis bara en eller två dagar att installera och konfigurera din värmepump (exklusive tid för eventuell borrning),.

Det här är stegen som din certifierade återförsäljaren vanligtvis tar för att installera utomhusenheten i ditt värmepumpsystem:

 • Välj den bästa platsen: återförsäljaren tar hänsyn till hur stabil ytan är och hur mycket utrymme det finns runt enheten
 • Placera enheten: den måste fästas säkert på en helt plan yta, helst på block, med utrymme upptill för underhåll
 • Installera kondensvattenutlopp: en avloppsplugg möjliggör för återförsäljaren att tömma utomhusenheten
 • Vidga ändarna på rören: ändarna på rören kapas, avgradas och vidgas
 • Ordna köldmedierör: kopplingsmuttrar används för att fästa de vidgade sektionerna av rören
 • Kontrollera om det finns gasläckor: när rören är anslutna ventilerar återförsäljaren enheten och kontrollerar om det finns gasläckor
 • Fyll på med kylmedel: i Daikins värmepumpar är detta vanligtvis köldmediet R-32, som fylls i flytande tillstånd genom gasledningen
 • Anslut kylrören: återförsäljaren använder en speciell rörböjare och är noga med att se till att ingen fukt eller damm tränger in i röret
 • Dragning av elkablar: elen är inkopplad och jordfelsdetektor och strömbrytare monteras
 • Testkörning och funktionstest: återförsäljaren mäter matningsspänningen och testar systemet i både kyl- och värmeläge

STEG 7: Din värmepump är klar att använda

Grattis till att du blivit ägare av en värmepump! Nu kan du njuta av rejält sänkta uppvärmningskostnader (och renare inomhus luft om du valt en luft/luftvärmepump).

 

 

Fyll i formuläret nu och låt oss koppla dig till rätt installatör för din nya värme

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?