Skip to main content

Luftvärmepumpen Caldo XRH sparar pengar åt Tobias

Den 31-årige Tobias Wilhelmsson bor i Pajala. Han hade hunnit bli van vid elräkningar på mellan 4-5000 kronor under vintern då han tidigare endast hade direktverkande el.

– Därför kändes det ekonomiskt försvarbart att köpa en luftvärmepump, säger Tobias Wilhelmsson.

Tobias gjorde egen efterforskning på nätet men han hade också bekanta som hade Daikinpumpar installerade i sina hem. Därför tvekade han aldrig på att det skulle bli en Daikin även för honom.

– Jag hade sett att det fungerade bra i kylan, säger Tobias.

Det var efter fjolårets vinter som Tobias bestämde sig för att slå till på en luftvärmepump från Daikin. Sedan inköpet av pumpen har han sett stora skillnader när det gäller elförbrukningen.

– Den har minskat med 45-50 %. Nu har jag omkring 15-17 000 kWh per år och det innebär en hel del besparingar. Jag har räknat på att den är inbetald på cirka 16 månader.

"Bästa investeringen jag gjort"

Tobias Wilhelmsson menar att inköpet har underlättat vardagen för honom.

– Man sparar ihop många tusenlappar och då kan man lägga pengarna på annat, säger Tobias och fortsätter:

– Det är den bästa investeringen jag gjort än så länge. Jag borde ha gjort det för flera år sedan. Det finns inte mycket att klaga på.

Utöver de besparingar som luftvärmepumpen inneburit för Tobias är han också imponerad av dess kapacitet. Vintern i Pajala har varit kall men Tobias hem har genomgående varit ett uppvärmt sådant.

– Den funkar ju bra i extrem kyla. Utan att överdriva, märker man inte på pumpen när det är -25OC. Sen är det hyfsat viktigt att man har en öppen planlösning så luften kommer runt överallt.

Tobias bor i en fastighet som är ungefär 120 m2 stor. Pumpen, som är installerad i Tobias hall, värmer upp hela huset bortsett från källaren. Grannskapet har blivit varse Tobias värmepump och hur bra den har gått i hans hem.

– Min granne var och tittade på den. Månaden efter hade han också köpt en, säger Tobias Wilhelmsson.

Installationen utfördes av Effect Energispar i Luleå.

Fakta

Luftvärmepumpen i fastigheten är en Caldo XR30 som uppgraderats till XRH.
Modellbeteckning: FTXTM30 + RXTM30N

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?