Skip to main content

Hur är det med legionella?

Legionellabakterien finns naturligt i vatten. Temperaturen är av stor betydelse för tillväxten av legionella. Särskilt temperaturer mellan 40 °C och 50 °C kan leda till kolonisering av bakterien.

Eftersom Daikin inte använder vatten i sina luftkonditioneringssystem finns det ingen risk för legionellabakterier och eventuella följdsjukdomar. I kylvattensystem för industriella ändamål kan legionellabakterien inte leva på grund av den låga vattentemperaturen i den slutna kretsen.

Daikins färskvattenprincip

Alla Daikins system som producerar varmvatten är utrustade med en anti-legionellatank och en veckovis desinfektionscykel som förhindrar bakterier att ansamlas i lagrat vatten. Vissa av dessa varmvattentankar är däremot baserade på genomflödesprincipen, vilket innebär att en termisk desinfektion varje vecka inte är nödvändig.

Om du vill ha en känsla av absolut rent vatten, ta en titt på vår ECH20 termisk lagring. Till skillnad från traditionella vattenvärmare värmer ECH20 termisk lagring omedelbart upp vatten som passerar genom tanken. Genom denna process elimineras en långvarig lagring av varmvatten, vilket ökar säkerheten och kvaliteten på ditt varmvatten avsevärt. Utrustad med en anti-legionella termisk lagring säkerställer vår ECH20 varmvattensvärmepump att du alltid har varmt vatten som är fräscht och hälsosamt.

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?