Certifiera din gröna fastighet

Certifiera din gröna fastighet

Som ett ledande företag inom HVAC-R system är Daikin den bästa partnern för din gröna byggnadsprojekt.

Betydelsen av gröna byggnader

Energieffektiva bygglösningar kan tyckas mer kostsamma initialt, men att välja ett hållbart alternativ sparar dig pengar på lång sikt. Genom att investera i en miljövänlig lösning minskar du dina driftkostnader och utnyttjar förnybara resurser. Ligg steget för lagstiftningen och öka marknadsvärdet på din fastighet.

Daikins totallösning

Flera fastigheter har separata system för uppvärmning, kyla, kylning, ventilation och varmvatten. Resultatet blir att en stor mängd energi går förlorad. Vi erbjuder ett effektivare alternativ med Daikin totallösning. Daikins totallösning hanterar upp till 70 % av en fastighets energiförbrukning för att leverera maximal energieffektivitet vid minimal till lägsta möjliga driftkostnad och minska CO2-utsläppen.

Daikin totallösning
Din gröna partner

Din gröna partner

Vårt team av ackrediterade yrkesmän (AP) står redo att hjälpa dig att välja rätt utrustning för att uppnå din gröna fastighet inom budget. Vare sig det handlar om BREEAM- eller LEED-certifiering, hållbar design eller igångkörning är Daikin där med dig varje steg på vägen för att hjälpa dig maximera ditt gröna fastighetsprogram.

Variabel köldmedievolym (VRV) och inverterteknik

BREEAM, LEED och Daikin har alla energieffektivitet som en högsta prioritet vid utvecklingen av dina gröna projekt. Den bästa investeringen du kan välja är Daikins variabla köldmedievolym för VRV-system då den låter dig justera köldmediets temperatur efter faktiska förhållanden, vilket skapar en optimal årstidsrelaterad verkningsgrad, året runt. Daikins VRV, kylaggregat och värmeåtervinningsnheter för kyla använder sig av inverter teknik som ger de högsta BREEAM- och LEED-po’ngen för beräkningar av energieffektivitet.

VRV
Det intelligenta nätverket

Det intelligenta nätverket

För att drastiskt minska fastighetens energiförbrukning måste driften av luftkonditioneringen skötas och övervakas dygnet runt. Daikins intelligenta nätverk (i-Net) är ett webbaserat data- och analysprogram som gör att du kan fokusera på din kärnverksamhet och överlåta HVAC-R till oss. Vår Daikin i-Net finjusterar kontinuerligt systemets drift utan åtgärd från din sida.

Våra gröna fastighetsprojekt

Vi specialiserar oss på att hjälpa byggare erhålla BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB och liknande certifikat. Utforska några av de gröna fastighetsprojekt som vi har arbetat med.

Quattro park c

Krakow, Polen

BREEAM Very Good

VRV används som enda källa för uppvärmning och kyla. Intelligent Touch Manager används för central styrning och hantering av energiförbrukning.

Crystal Tower

Bukarest, Rumänien

BREEAM designfas: Excellent

Ett bra och välkänt exempel på en Daikin totallösning som leder till en väldigt effektiv HVAC-installation

Weybridge

Weybridge, Storbritannien

BREEAM Excellent

Daikins VRV värmeåtervinningssystem som en stor bidragande anledning till hög energiprestanda i ett stiligt huvudkontor.

Öka dina BREEAM-poäng med Daikin

BREEAM, som grundades 1990, hjälper fastighetsägare, arkitekter och formgivare välja hållbara lösningar som har lång livslängd och är kostnadseffektiva. Med hjälp av oberoende och licensierade bedömare utvärderar BREEAM energieffektivitet och vattenförbrukning, hälsa och välbefinnande, föroreningar, transport, material, avfall, ekologi och förvaltningsprocesser, och ger fastigheter ett betyg baserat på dessa vetenskapliga utvärderingar på en skala från "Pass," "Good," "Very good," till "Excellent" och "Outstanding." Genom att skapa dessa mål innan lagstiftade krav, uppmuntrar BREEAM ökad hållbarhet och innovation.

Daikins fabriker i Belgien och Tjeckien, samt deras VRV-, Sky Air-, Daikin Altherma-, Split- och kylaggregatsystems är alla certifierade enligt BES 6001. Denna certifiering garanterar socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarsfulla inköp genom hela leverantörskedjan. BES 6001 erkänns officiellt av BREAAM och införlivar produkter som är certifierade enligt BES 6001 i din fastighet, vilket avsevärt ökar dina BREEAM-poäng.

Läs mer