Skip to main content

Affärsenhetschef för kyl- och värmeprodukter (Stockholm eller Göteborg)

Om tjänsten

Inom Sverige behöver vi stärka vår position inom B2B för våra större enheter. Därför behöver vi anställa en kollega som kommer att arbeta som affärsenhetschef för den industriella marknaden. I affärsområdet ingår:

  • Daikins större enheter (Applied):
  •         Luft- och vattenkylda vätskekylaggregat
  •         Luftbehandlingsaggregat
  •         Styr- och övervakningssystem
  •         Fläktkonvektorer
  • Kylning (Refrigeration)
  • Serviceverksamhet för Applied-system och kyla (inklusive uthyrningsverksamhet)

Som affärsenhetschef är du ansvarig för hela processen för att uppnå målet för omsättning per segment. Tjänsten innefattar genomförande av strategier, marknadsanalys och handlingsplaner. Du är med i diskussioner med huvudkontoret kring produktutveckling, samt diskussioner i verkställande möten med huvudkontoret. Vidare ska du sätta upp försäljnings-, pre-sales och eftermarknadsaktiviteter och följa upp order- och logistikprocesser. 

Som affärsenhetschef så kommer du leda ett team, som består utav tre produktchefer, två säljspecialister, två fälttekniker samt en order/logistik planerar.

Denna tjänst kommer att placeras antingen i Stockholm eller Göteborg beroende på var du bor.

Detta söker vi:

Vi söker dig som tidigare arbetat i en liknande roll med chefsansvar. Du kommer att ingå i Daikin Swedens ledningsgrupp som för närvarande består av 7 personer.

Som chef för din avdelning har du ansvar för din verksamhet i linje med företagets mål. Som chef inom Daikin Sweden kommer du att delta på ett brett sätt i diskussioner inom företaget, oavsett om det är ditt direkta ansvar eller inte och därmed medverka till företagets totala utveckling.

Att jobba på Daikin

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som medarbetare ska få rätt kompetens. Dessa hålls både i Sverige och utomlands och ger dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Vi erbjuder dessutom goda förmåner såsom sex veckors semester, friskvårdsbidrag på 5000kr/år, bra pensionsavtal och 37 tim/veckan. Daikin är en trygg arbetsgivare och hos oss får du möjligheten att sälja och representera högkvalitativa produkter. Tjänstebil ingår givetvis i denna tjänst.

Logotype Great Place To Work

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara en del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité och driftsäkerhet. 

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till sewit.mikael@daikin.se och ange referens "Affärsenhetschef " i ämnesraden.

Osäker? Du är välkommen att kontakta Sewit Mikael på tel: +46 (0)10 722 24 44.   

Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?