Skip to main content

Konsultsäljare av kyl- och värmesystem, Stockholm

Är du en driven person som brinner för att göra affärer? Är du ambitiös och resultatinriktad?  Har du erfarenhet av större kyl-, och värmesystem? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Nu söker vi en ny kollega som kommer att arbeta som teknisk säljer av våra större kyl-, och värmesystem såsom VRV och Sky Air. Målsättningen är att öka medvetande och kunskap om Daikins produktutbud i samband med projektering och byggnation av nya fastigheter samt renoveringar. Arbetsuppgifterna kommer omfatta att identifiera och kartlägga målgrupperna och tillsammans med produktchef samt försäljningschef skapa en plan för aktivitet och genomförande. Du ska genomföra personliga samt digitala besök och föreslå systemlösningar av våra produkter. Erbjuda hjälp med beräkningar och design av våra system, samt delta och representera Daikin vid mässor och andra sammankomster typiska för målgruppen. 

Dina arbetsuppgifter kommer framförallt att innebära att:

 • Ansvara för försäljning av DX-system till bland annat konsulter, projektägare, fastighetsutvecklare, och installationsföretag.
 • Hög närvaro ute hos kund, vilket innebär personliga besök för att skapa långsiktiga relationer.
 • Medverkar vid sälj- och marknadsaktiviteter
 • Öka försäljningen av vår VRV- och Sky Air-segmentet.
 • Du kommer att ansvara för att etablera och utveckla nya kundrelationer
 • Utbilda kunderna i våra beräknings-, och designsystem

 

Som säljare på Daikin har du flexibilitet att planera och styra dina dagar ute hos kunderna. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med stor potential till nya affärer och långsiktiga relationer. Du kommer få vara en del av ett positivt och drivet team, där vi värdesätter samarbete, samt goda möjligheter till personlig utveckling.

 

Denna tjänst utgår från vårat kontor vid Mörby Centrum (eller hemma kontor). Du kommer resa uppskattningsvis 3 av 5 dagar i veckan runt om Stockholm/Mälardalen (resor utanför detta område kan förekomma). Dina arbetstider kommer i regel vara mån-tors kl 8-16,30 och fre kl 8-16.

Detta söker vi:

 • Du är försäljnings- och resultatinriktad
 • Du har ett sinne för affärer och lätt för att skapa goda och långsiktiga kundrelationer
 • Du gillar försäljning och är van att arbeta mot fastställda mål samt rapportera den löpande utvecklingen av dina KPI:er
 • Du har ett starkt eget driv och van att arbeta självständigt med planering och genomförande.
 • Du är ödmjuk och öppen inför mötet med såväl nya som befintliga kontakter
 • Du har förmåga att tänka och agerar långsiktigt samt strategiskt
 • Du är självständig i ditt arbete men också en tydlig lagspelare.
 • Du behöver kunna förstå kundens behov och föreslå lösningar
 • Du har ett genuint intresse av människor och rör dig obehindrat i den miljön

Vi söker någon med bostadsort i Mälardalsområdet då största delen av arbetstiden sker i Storstockholmsområdet. Vissa resor utanför Storstockholm med övernattningar kan förekomma.

Krav:

 • Minst 3 års erfarenhet med likande arbetsuppgifter hos teknisk konsult-, fastighets-, bygg- eller installationsföretag. 
 • Har utbildning inom HVAC, eller likvärdig kunskap genom erfarenhet.
 • Du har idag en motsvarande tjänst hos annan tillverkare inom HVAC.
 • Du skall ha en stark egen vilja att göra affärer och att vilja lyckas, kunna arbeta strukturerat med förmåga att arbeta systematiskt och planera din tid.
 • Flytande i tal och skrift i svenska. Goda kunskaper i engelska.
 • Datorvana, MS 365, CRM system för att nämna några
 • Har B-körkort

Att jobba på Daikin

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som medarbetare ska få rätt kompetens. Dessa hålls både i Sverige och utomlands och ger dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Vi erbjuder dessutom goda förmåner såsom sex veckors semester, friskvårdsbidrag och bra pensionsavtal. Daikin är en trygg arbetsgivare och hos oss får du möjligheten att sälja och representera högkvalitativa produkter. Förmånsbil ingår givetvis i denna tjänst.

Logotype Great Place to Work

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité och driftsäkerhet. 

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till sewit.mikael@daikin.se och ange referens "Försäljningsingenjör av större kyl-, och värmesystem" i ämnesraden.

Osäker? Du är välkommen att kontakta Sewit Mikael på tel: +46(0)10 722 24 76.   

Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?