Skip to main content

Det första självrengörande filtret bevisar sitt värde i fältförsök DEU1828

De flesta hotellgäster förväntar sig hög komfort när de besöker ett hotell, och god luftkvalitet är med största sannolikhet något de tar för givet. Och det med all rätt. Daikins nya och unika självrengörande filter för dolda takenheter erbjuder hotellgästerna det de vill ha, samtidigt som de förenklar arbetet för hotellägaren och hotellpersonalen.

Det nya självrengörande filtret för dolda takenheter utnyttjar ny teknik som är utvecklad av HVAC-specialister. Det avlägsnar automatiskt dammuppbyggnad från inomhusenhetens filter, och gör detta enligt ett fördefinierat tidsschema. För hotellanläggningar brukar en rengöring per vecka vara optimalt. I och med att hotellägaren inte behöver bekosta någon specialistrengöring kan underhållskostnaderna reduceras kraftigt. Det är möjligt att spara upp till 20 % av driftkostnaderna bara därigenom. Dessutom förbättras rumskomforten och luftkvalitén för hotellgästerna avsevärt.

Hur fungerar det?
I anslutning till innerdelen finns en rörlig borste som fångar och samlar in damm i den integrerade dammboxen. När denna sedan är full kan hotellets städare eller underhållsavdelning tömma den snabbt och enkelt via en dammsugaranslutning.

Positiva resultat
De första prototypförsöken har nu avslutats framgångsrikt på ett antal hotell i Europa. För närvarande utför The InterContinental Hotels Group försök med det nya självrengörande filtret på St Albans Hotel i Storbritannien. De är nu inne på sin sjätte testmånad. Hotelloperatören har gått med på att installera ett komplett system med självrengörande filter för att lära sig mer om de fördelar och besparingsmöjligheter som dessa filter innebär. IHG Group ser dessutom positivt på att installera våra självrengörande filter på fler av sina hotell.

Nästan här
De nya självrengörande filtersatserna finns tillgängliga från nästa sommar. Titta på filmen för att se dem in action, eller gå till https://www.daikin.se/sv_se/produktlösningar/hotell.html för att få en komplett översikt av Daikins hotellösningar.

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?