Skip to main content

Daikin förvärvar det spanska företaget Company Tewis Smart Systems S.L.

Den 7:e februari 2018 tecknade Daikin Europe N.V ett avtal för att förvärva Tewis Smart Systems S.L.  – ett av Spaniens ledande företag inom standardiserade och anpassade kyllösningar.

Tewis är ledande inom design och konstruktion av kylssystem och erbjuder kompletta, omfattande lösningar för kyl- och klimatanläggningar Under de senaste åren har Tewis fokuserat på att utveckla en rad olika CO2-baserade kylsystem och har upprättat en långsiktig relation med nyckelföretag inom livsmedelsförsäljning i Spanien och Portugal. Deras mål har alltid varit att erbjuda god tillförlitlighet och möjliggöra påtagliga energibesparingar åt sina kunder.

Företaget kombinerar mångårig erfarenhet och know-how inom ingenjörsteknik, kylning, övervakning och elektroniska styrmedel. Denna breda kunskapsbas ger Tewis möjligheten att ta sig an olika projekt på ett innovativt sätt. Dessutom vägleder de sina kunder genom skräddarsydd support när de väljer och utformar den bästa lösningen för varje användningsområde.

Genom detta förvärv tar Daikin ytterligare ett viktigt steg mot att stärka sin position på kylmarknaden. Det är viktigt att kunna erbjuda ett brett sortiment av tekniska lösningar eftersom det är många olika faktorer som avgör vilken av alla lösningar som lämpar sig bäst för kunden. Det rör sig exempelvis om användningstyp, kapacitet, temperatur och säkerhetskrav. Tewis utbud av CO2-aggregat kompletterar Daikins sortiment med R-410A och R-134a på ett ypperligt sätt.

– Entreprenörsandan, branchexpertisen, det tydliga kundfokuset och de kulturella värdegrunderna som gör Tewis framgångsrikt är en perfekt matchning för Daikin. Det är betryggande att det starka ledningsteamet med Carlos Momplet i spetsen kommer fortsätta driva företaget. Vi är mycket glada över att få arbeta tillsammans med honom och hans team i utvecklandet av kreativa lösningar och verksamhetens fortsatta tillväxt, säger Daikin Europe N.V:s vice ordförande Umamoto.

Tewis – en överblick

Namn på organisation

Tewis Smart Systems S.L.

Huvudkontor

Valencia Spanien

 

Representant

Carlos Momplet Vivas, CEO

 

Kapital

1,4 miljoner euro (*cirka 0,182 miljarder JPY)

 

Grundades år

2009

 

Beskrivning av verksamheten

Forskning, utveckling, design, tillverkning och handelsberedning av mjukvaruprogram för sektionen luftkonditionering, frysning, kylning och uppvärmning, kommersiellt och industriellt.

Omsättning 2016

14,2 miljoner euro (*cirka 1,846 miljarder JPY)

 

Antal anställda

104 personer

 

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?