Skip to main content

Daikin introducerar sin senaste innovation – luft/vattenvärmepumpen Daikin Altherma 3 Top Grade

Daikin lanserar nu det senaste tillskottet i sitt luft/vattenvärmepumpsutbud – Daikin Altherma 3 Top Grade. Enheten är varmast i Sverige med sina 70°C vid - 15°C. Med sin låga ljudnivå, unika design och höga prestanda även vid kalla temperaturer är den ett perfekt alternativ för alla som är ute efter en luft/vattenvärmepump i toppklass. Förhoppningen från Daikins sida är att man med denna produkt ska kunna göra luftvärmepumpar till en självklar del av varje hem.
 

Den nya luft/vattenvärmepumpen Daikin Altherma 3 Top Grade är utvecklad för vårt nordiska klimat som kan vara riktigt tufft och krävande. Tack vare marknadens mest avancerade kompressorteknologi kan enheten producera en framledningstemperatur på 70°C ner till -15°C och 65° ner till -28°C (utan eltillskott). Vid -15°C utomhus och 70°C i framledning levererar Daikin Altherma 3 Top Grade upp till 10,8 kW effekt, vilket den är ensam om på marknaden. Produkten är med andra ord konstruerad för att klara kalla klimatförhållanden samtidigt som den erbjuder hög komfort.

Daikin Altherma 3 Top Grade levereras i storlekarna 140, 160 och 180. Utomhusenheten kan kombineras med hela tre olika inomhusenheter, vilket gör det möjligt att skräddarsy systemet helt enligt egna önskemål. Naturligtvis använder produkten det naturliga köldmediet R32 som är framtidssäkrat och miljövänligt. Produkten levereras med 5 års garanti.
 

Genomtänkt design

Prestanda och energieffektivitet är naturligtvis det allra viktigaste när man väljer värmepump. Ändå går det inte att bortse från att även designen spelar stor roll när man står och velar mellan två olika alternativ. Därför lades det stor vikt vid designprocessen när Daikin Altherma 3 Top Grade utvecklades. Produkten har tilldelats designutmärkelser från både iF och Red Dot.
 

Låga ljudnivåer för ökad komfort

Daikin Altherma 3 Top Grade har utvecklats för att vara så tyst som möjligt. Maskinens avancerade ljudisolering gör att ljudtrycket vid tre meters avstånd är så lågt som ner till 38 dB(A) i normaldrift. Aktiveras tyst driftsläge så sänks ljudet med ytterligare 3 dB(A).

Om Daikin

Daikin grundades i Japan redan 1924 och är världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Målet är att skapa ett perfekt inomhusklimat på ett så hållbart sätt som möjligt. Daikin Sweden erbjuder ett brett produktutbud för både privatpersoner och kommersiella tillämpningar. Återförsäljare erbjuds gedigen service i form av lokal distribution, ett välfyllt lager och egen support. 
 

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?