Skip to main content

Daikin visar nästa generations värmepumpar på ISH 2023

Bryssel, 19 januari 2023 – Daikin Europe NV bjuder in dig att upptäcka nästa generations luft-/vatten värmepumpar på ISH 2023, världens ledande mässa för HVAC + Vatten. Den marknadsledande Daikin Altherma 3-serien har ändrat standarden för värmepumpar. Den nya Daikin Altherma 4-serien kommer att bygga vidare på detta och lanseringen är planerad från 2024 och framåt. Dessutom kommer Daikin också att introducera sitt nya EU-omfattande support- och urvalsprogram för installatörer, som syftar till att fortsätta tillhandahålla adekvat och kvalitativ utbildning så att installerade enheter fungerar smidigt under produktens livslängd. "Med den nya serien ändrar vi återigen marknadsstandarden markant, särskilt genom att helt fokusera på att göra värme CO2-neutralt. Detta säkerställer att både installatörer och slutanvändare kan njuta av sinnesfrid både på arbetet och hemma. Våra värmepumpar ger riktig "Feel Good Technology", vilket är vårt tema på ISH 2023.” säger Patrick Crombez, General Manager Heating and Renewables på Daikin Europe.

 

Daikins Altherma 4 generation kommer att ha premiär på ISH

Daikin Europe kommer att presentera nästa generations luft-/vatten värmepumpar, Daikin Altherma 4, på ISH 2023. Under de senaste månaderna har Daikin Europe stadigt investerat i både produktutveckling och tillverkningsanläggningar över hela Europa. Förra året meddelade företaget att det skulle bygga en helt ny värmepumpsfabrik i Polen, som förväntas vara i drift i mitten av 2024. De första påtagliga resultaten av dessa investeringar kommer att synas vid ISH 2023, med presentationen av den nya Daikin Altherma 4 värmepumpsserien. Det innovativa sortimentet bygger vidare på Daikin Altherma 3-serien, som har revolutionerat marknaden för värmepumpar. Den nya generationen luft-/vatten värmepumpar kommer att leda vägen för den europeiska industrin som fokuserar på att avkarbonisera värme på ett effektivt, säkert och bekvämt sätt och kommer att lanseras från 2024 och framåt.

 

Det nya sortimentet kommer att innehålla skräddarsydda komponenter som förbättrar prestandan, bidrar till flexibilitet och funktion i applikationens och produktens livscykel. Den är "smart" både hemma och utanför hemmet, tack vare sin nya pekskärmskontroll, fjärrkontrollmöjligheter och fjärrfelsökning. Den är kompatibel med automationssystem i hemmet från tredje part och styrsystem för energi i hemmet. De nya skräddarsydda komponenterna, tillsammans med ett väl genomarbetat utbildningsprogram, erbjuder installatörer och andra intressenter effektivitet, säkerhet och sinnesro under hela produktens livscykel: transport, förvaring, installation, service och vid avyttring av produkten, vilket ger dem möjlighet att uppleva känslan av bra teknik, som de gör med alla Daikins produkter.

Daikin kommer att fortsätta att erbjuda en bred portfölj med R32-köldmedium. Baserat på den kommande höga efterfrågan på värmepumpar i ljuset av REPowerEU i kombination med nedfasningen av Hydrofluorocarbons (HFC) i Europa, kommer Daikin dessutom att tillhandahålla en ny serie luft-/vatten värmepumpar med köldmedium R454C. Detta lägre GWP-köldmedium erbjuder ett brett utbud av installationsmöjligheter, vilket gör det lämpligt för olika typer av husstrukturer i hela Europa. Dessutom, där hela köldmediekretsen är installerad utomhus, och där det är möjligt ur säkerhetsaspekter, kommer vissa produktserier att förses med R290. Precis som Daikin gjorde för andra köldmedier, och även kommer att göra för enheter med R290, kommer den att vidta specifika säkerhetsåtgärder med hänsyn till utrustningens totala livscykel. Som alltid har Daikin åtagit sig att använda det köldmedium som bäst passar applikationen och kundens behov, vägande säkerhet, kostnadseffektivitet, energieffektivitet och miljöpåverkan för att komma fram till det bäst balanserade köldmedievalet.

Patrick Crombez tillägger, " Alla skäl som förklaras här återspeglar den mödosamma forskning som har gått till att utveckla den senaste värmepumpstekniken. Vi inbjuder alla installatörer och intressenter att komma och se vår Daikin Altherma 4-familj på ISH 23. Vi har revolutionerat värmepumpsmarknaden med den utmärkta utomhusenhetsdesignen och högtemperaturvarmvatteneffekten i den nuvarande Daikin Altherma 3-serien. Med den nya serien ändrar vi återigen marknadsstandarden avsevärt, och ser därmed till att vi har beaktat hela produktens livscykel, från tillverkningsenhet till dess slut . Genom att göra det sätter vi på Daikin säkerheten främst, vilket resulterar i att inte bara specifika designegenskaper hos enheterna, utan också säkerställer att fullständig information tillhandahålls och adekvat utbildning följs av alla berörda intressenter, oavsett om det gäller installatör, grossist, fastighetsutvecklare eller konsult. . Vi strävar efter att maximera slutanvändarens komfort samtidigt som vi säkrar en säker miljö för alla. Vi fortsätter också att arbeta med andra värmepumpsleverantörer för att säkerställa att branschövergripande säkerhetsstandarder sätts och implementeras.”

Daikin Europe leder vägen inom nätverksutveckling med förtroendemärke för installatörer

 

Parallellt med introduktionen av sin nya generation luft-till-vatten värmepumpar, sätter Daikin också ribban högt genom att introducera ett europeiskt stöd- och vägledningsprogram som fokuserar på installatörens professionalism, kvalitet och säkerhet. Det nya nätverket bygger på Daikins tradition av ett starkt och europeiskt nätverk av mycket professionella installatörer och tekniker. Det kommer att vara öppet för nya installatörer att ansluta sig också.

 

Programmet kommer att tillåta installatörsgemenskapen att fullt ut hantera de olika (bostads)värmepumpsteknikerna, inklusive den kommande Daikin Altherma 4-serien. Det tar hänsyn till val av applikation, kompetensutveckling och installationserfarenhet. Programmet strävar efter att ge tillräcklig utbildning av god kvalitet så att installerade enheter fungerar smidigt och på ett säkert sätt under hela enhetens livslängd. Genomförandet av programmet stödjer vår avsikt att kontinuerligt höja säkerhetsnivåerna för branschen som helhet. Detta skapar sinnesro för både installatören och slutanvändaren, vilket ökar användarnas tillfredsställelse.

 

Dessutom säger Patrick Crombez , " Tack vare vårt europeiska nätverk av mycket professionella installatörer och vår innovativa värmepumpsteknik garanterar vi våra slutanvändare kvalitet och sinnesfrid. Vi anser att det nya programmet är ett förtroendemärke: installatörer åtnjuter fullständig utbildning, support och vägledning om detaljerna i vår portfölj, vilket ger kunderna högkvalitativ installation, idrifttagning och service efter försäljning. En riktig feel-good-upplevelse som slutanvändare kommer att dra nytta av när de använder vår Feel Good-teknik i sina hem. Vi inbjuder alla installatörer att gå med i programmet och skapa synergi mellan egen erfarenhet och Daikins kunnande.”

 

Upptäck mer om Daikins tema "Feel Good Technology" under ISH här . Daikin Europe kommer att ställa ut på ISH-mässan (monter E41, Hall 12.0, Messe Frankfurt, Frankfurt am Main) från 13-17 mars 2023.

 

 

 

 

Om Daikin

Luft är avgörande för vår existens. Det har alltid varit Daikins uppdrag att göra luften vi andas och lever i så bra som möjligt. Våra innovativa produkter och lösningar är utformade för att förbättra människors hälsa och välbefinnande och minska miljöpåverkan från uppvärmning och kyla. Till 2050 siktar Daikin på att vara koldioxidneutral genom hela värdekedjan och hela livscykeln för sina produkter och lösningar.

Daikin Europe NV

Daikin Europe NV är ett dotterbolag till Daikin Industries Ltd. och den ledande leverantören av värme, kyla, ventilation, luftrening och kylteknik. Företaget designar, tillverkar och lanserar en bred portfölj av utrustning, samt skräddarsydda lösningar för bostäder, kommersiella och industriella ändamål i Europa, Mellanöstern och Afrika. Hittills har Daikin Europe NV över 12 000 anställda i mer än 24 EMEA-filialer. Det har 12 stora tillverkningsanläggningar baserade i Belgien, Tjeckien, Tyskland, Italien, Spanien, Turkiet, Österrike och Storbritannien. Daikin Europe Groups huvudkontor ligger i Belgien, Oostende. Företaget grundades 1972, produktionen i Europa startade 1973.

Total Solution Provider för värme, kyla och ventilation

Daikin Europe kan lita på ett starkt nätverk av installatörer och partners i sina regioner tack vare nästan 50 år av innovativ och energieffektiv affärsutveckling för luftkonditioneringssystem.

Hittills är Daikin Europe också marknadsledare för värmepumpar i Europa och välkänd för Daikin Altherma vattenvärmepumpar för privata uppvärmningsapplikationer, som de var pionjärer under 2006. Med hög efterfrågan på lågkoldioxiduppvärmning i Europa är dessa värmepumpar tillverkade i fabrikerna i Belgien, Tjeckien och Tyskland i Europa.

Under de senaste åren har Daikin Europe lagt till helhetslösningar för kylkedjan till sina branscher. Förutom egna kylinnovationer utökade företaget sin portfölj och nätverk genom flera förvärv. 2016 förvärvade Daikin Europe NV Zanotti , italiensk tillverkare av industri- och transportkylning. 2017 integrerades Hubbard (Storbritannien) i gruppen, kort följt av Tewis Smart Systems (Spanien). Det senaste förvärvet för att förstärka hela sortimentet för kylkedjan i detaljhandeln var den globala kylgruppen AHT Cooling Systems GmbH, med huvudkontor i Österrike.

Om Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd. baserat i Osaka, Japan, sysselsätter cirka 89 000 personer över hela världen och uppnådde en försäljning på 23,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2021 (1 april – 31 mars 22). Företaget är global marknadsledare för värmepumpar och luftkonditioneringssystem samt luftfiltrering. Daikin Industries Ltd. är den enda luftkonditioneringstillverkaren i världen som utvecklar och producerar alla viktiga komponenter som köldmedier, kompressorer och elektronik internt.

Läs mer på www.daikin.eu och www.daikin.com.

Presskontakt

Daikin Europé N.V.

Sofie Sap – T: +32 472 580 482  Mail: sap.s@daikineurope.com

Daisuke Kakinaga – T: +32 465 462 321  Mail: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Related articles

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?