Skip to main content

Daikin lanserar en ny vätskekylare med R-32

Daikin fortsätter implementera miljövänliga lösningar och utökar sitt Bluevolotionregister

Miljö och hållbarhet är högaktuella samhällsfrågor nu – och så även hos Daikin. Faktiskt så viktigt att hela företagspolicyn kretsar kring miljön. Det är just därför som den nya luftkylda vätskekylaren EWAT-B med köldmedium R-32 ska lanseras i början av juli.

Daikin vill vara ett företag som tar ledningen när det gäller att implementera en miljövänlig praxis och ha så lite påverkan på miljön som möjligt. Därför är köldmediepolicyn så viktig. Man har länge arbetat med att minimera den miljöpåverkan som kyl-, frys- och heatingprodukterna har. Ett resultat av detta ihärdiga arbete är den nya vätskekylaren som är utrustad med det miljövänliga köldmediet R-32.

Daikin är först på marknaden med att lansera en luftkyld vätskekylare med köldmedium R-32 och visar därmed ännu en gång att man ligger i framkant när det gäller miljö- och innovationsfrågor. Att implementera R-32 har lett till ett GWP på 675, vilket endast är en tredjedel så stort som för R-410A. Ytterligare en positiv aspekt med att använda R-32 som köldmedium är att det är lätt att återvinna och återanvända, vilket gör det ännu bättre ur miljösynpunkt. Med sin milda brännbarhetsklassning (den faller in under klass A2L i ISO817) kan det användas i många olika applikationer.

Vätskekylarens SEER (Seasonal Energy Efficient Ratio) har förbättrats med 10 %. Vätskekylaren är helt i enlighet med de effektivitetskrav som gäller i och med den europeiska lagstiftningen (Ecodesign Lot21).

Daikins nya serie vätskekylare har scrollkompressor och finns tillgänglig i två olika effektivitetsnivåer (silver och guld) och tre ljudnivåer (standard, låg och reducerad). Den är fullt kompatibel med Daikin On Site, vilket ger dig tillgång till fjärrövervakning, systemoptimering och förebyggande underhåll. Master/Slave-funktionen är standard och gör det möjligt att hantera upp till fyra enheter i samma system, utan att några externa kontrollenheter behöver anslutas. Om det skulle röra sig om mer komplexa installationer kan Daikin erbjuda sin Intelligent Chiller Manager. Den möjliggör energioptimering och erbjuder ett fullt anpassat kontrollsystem för installationens behov.

Det finns ett flertal tillval tillgängliga till de nya vätskekylarna. Exempel på sådana är inbyggd pump plus tank för fast eller variabelt flöde, hetgasväxlare eller total värmeåtervinning. Frikylefunktion kommer att finnas som tillval för den större maskinen (180-700 kW). Denna funktion lanseras i september 2018. 

Liknande artiklar

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?