Skip to main content

Nylansering av Daikins omåttligt populära XR-serie

Nylansering av Daikins omåttligt populära XR-serie

Produkterna i Daikins populära Optimised Heating-serie har fått sig ett lyft och är nu vassare än någonsin! De tidigare luft/luftvärmepumparna Caldo XR och Solo XR har fått ny mjukvara och har i samband med det fått byta namn till Caldo XRH och Solo XRH. De är nu ännu kraftigare och ger ännu varmare utblåstemperatur.

Daikins serie Optimised Heating 4/4+ är utvecklad för den nordiska marknaden och består av ett antal luft/luftvärmepumpar som är utformade efter de krav och förutsättningar som råder i Sverige. Eftersom pumparna både kan kyla och värma fungerar de utmärkt året runt, oavsett om det är ett svalt eller varmt inomhusklimat som står på din önskelista.

Nu lanserar Daikin en uppdaterad version av Caldo XR och Solo XR. Tack vare sin nya mjukvara är de nya pumparna vassare än någonsin. Nu heter de Caldo XRH respektive Solo XRH. På utsidan ser de ut precis som förr, men på insidan har det hänt mycket.

XRH har högre avgiven effekt på alla fläkthastigheter, speciellt på de lägre. Kunden behöver inte längre köra på högsta fläkthastigheten för att få full effekt. Gångtiden mellan avfrostningarna är förlängd och inomhusenhetens fläktstyrningslogik är förändrad. Maskinen reducerar fläkthastigheten automatiskt på inomhusenheten för att bibehålla en varm och behaglig utblåstemperatur vid manuell fläktdrift.

Kortfattat kan man beskriva det som att X:et i XRH står för hög effekt vid kall väderlek. R:et står för hög verkningsgrad och köldmedium R32, medan H:et står för hög utblåstemperatur.

Caldo XRH
Caldo XRH har högsta energiklass och är utvecklad för vårt kalla nordiska klimat. Med en garanterad värmekapacitet på minst 4,0 kW (XRH40) samt 3,6 kW (XRH30) vid -25°C maximeras besparingen även vid mycket kall väderlek. Utblåstemperaturen har höjts i hela arbetsområdet och nu kan även den mest frusna slutanvändaren värma sig vid utblåset. Utöver detta erbjuder Caldo XRH luftrening i toppklass, tack vare Flash streamer-luftrening som effektivt oskadliggör luftburna dammpartiklar och skadliga ämnen såsom bakterier, virus och allergener.

Solo XRH
Solo XRH är ett riktigt kraftpaket i liten förpackning. Den har extra låg bygghöjd på endast 286 mm och är konstruerad för placering ovan dörr vilket gör att den passar nästan överallt. Den har dessutom extra lång kastlängd, vilket ger bättre värmedistribution i huset. Tack vare Daikins nya inverterteknik anpassar sig Solo XRH hela tiden efter behov och kan prestera upp till 4,3 kW vid       - 15°C och 3,3 kW vid -25°C (XRH35). Solo XRH passar perfekt som utbytesmaskin eller i hem där utrymmet är knappt.

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?