Skip to main content

Tom Decuypere ny VD på Daikin Sweden

Stockholm den 1/4-2022. Tom Decuypere tillträder i dag som ny VD på Daikin Sweden, Tom har gedigen erfarenhet inom branschen och kommer senast från en tjänst på Daikin Europe N.V. 

Tom Decuypere har arbetat på Daikin Europe N.V sedan 1994 med olika uppdrag och kommer senast från en tjänst som ansvarig på affärsområdet luftvärmepumpar. Han har en Executive MBA, från University of Antwerp och kommer med sin breda kunskap och erfarenhet inom marknad, analys och försäljning att bidra till fortsatt expansion i sin nya tjänst som VD på Daikin Sweden. Tom är placerad på kontoret i Stockholm, Danderyd och efterträder Andrea Montanari från och med den 1 april 2022. 

"Daikin Sweden har gjort en fantastisk resa och jag vill uttrycka min uppskattning till våra kunder och anställda som arbetat med oss och tagit oss till den position där vi är idag", säger Tom. "Jag känner mig stolt och entusiastisk inför kommande resa där vi som företag ska fortsätta bidra till samhälle och miljö med människan i fokus. Jag ser mycket fram emot att få lära känna Sverige, kulturen och den svenska marknaden", fortsätter han.

Daikin Sweden har 62 anställda och kontor både i Stockholm och Göteborg. Vi erbjuder vi teknisk support, service och rådgivning och har lager i Sverige för snabb leverans. Daikin har arbetat for att skapa ett perfekt och inomhusklimat sedan 1924. Då grundades bolaget i Osaka i Japan. I Sverige etablerades vi 1969. Daikin Sweden har sitt huvudkontor i Stockholm, ytterligare ett kontor i Göteborg samt säljare i hela landet. 

Om Daikin

We care for the air. Vi använder vår långa erfarenhet av luftkonditionering och vår passion för innovativa tekniker till att göra luften omkring oss till den bästa luften som går att få. Och det vill vi göra samtidigt som vi tar ansvar för miljön och skyddar framtida generationer. År 2050 siktar Daikin på att vara koldioxidneutralt i alla sina aktiviteter och för de produkter och lösningar som företaget säljer. Det är vårt uppdrag på Daikin.

Daikin Europe N.V. är ett dotterbolag till Daikin Industries Ltd. och en stor europeisk tillverkare av luftkonditionering, värmepumpar, luftrenare och kylutrustning. Företaget har ca 13 000 anställda i 24 anknutna verksamheter i Europa, Mellanöstern och Afrika. Daikin Europe N.V. har 12 huvudsakliga tillverkningsanläggningar baserade i Belgien, Tjeckien, Tyskland, Italien, Spanien, Turkiet, Österrike och Storbritannien. Huvudkontoret för Daikin Europe Group ligger i Belgien med kontor i Oostende, Gent och Bryssel. Företaget grundades 1973.

Marknadsledande inom värmepumpsteknik i Europa

Med över 90 års branscherfarenhet inom värme- och luftkonditionering, är Daikin marknadsledande inom värmepumpsteknik. Företaget är välkänt för Daikin VRV för kommersiella applikationer och Daikin Altherma-serien för privata värmeapplikationer. Mer än 85 % av produkterna för den europeiska marknaden tillverkas i Europa.

Om Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd. Ligger i Osaka, Japan, sysselsätter runt 80 000 människor världen över och hade en försäljning på 18,45 miljarder euro under budgetåret 2020 (april 20 – mars 21). Företaget är världsledande inom system för värmepumpar och luftkonditionering samt luftfiltrering. Daikin Industries Ltd. är den enda tillverkaren av luftkonditioneringsutrustning i världen som både utvecklar och tillverkar alla viktiga komponenter såsom kylmedel, kompressorer och elektronik i sin egen produktion.  

Presskontakt: Sofie Sap - Företagskommunikation, Daikin Europe 

Tfn:  +32 472 580 482  E-post: sap.s@daikineurope.com 

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?