Skip to main content

Köp den luftkonditionering som passar dig

5 tips för en bra investering

5 saker att tänka på när du köper en luftkonditionering

När du investerar i ett luftkonditioneringssystem är det viktigt att köpa rätt typ, modell och kapacitet. Luftkonditioneringar har en viktig inverkan på din komfort och hälsa hemma. Dessa tips hjälper dig att välja rätt luftkonditionering för ditt utrymme och behov så att du får ut det mesta av din investering.

1. Energieffektivitet året runt

Alla Daikins luft/luftvärmepumpar ur R-serien kyler hem med en energieffektivitet på upp till A +++, den högsta på marknaden, vilket håller dina energikostnader låga. Med våra lösningar kommer du att njuta av det perfekta klimatet året runt på ett energivänligt sätt.

2. Den rätta kapaciteten

När du väljer ett luftkonditioneringssystem är det viktigt att fastställa den önskade kylkapaciteten. Ett system med för låg kapacitet kan ge nedslående resultat, medan ett system som är överkvalificerat får ett luftflöde kraftfullare än nödvändigt, vilket resulterar i en obehaglig komfort. Att räkna ut den perfekta kapaciteten är en svår balansering – men din Daikin-installatör kan hjälpa dig med det.

 

 

3. Passa din interiör

Varje hem är unikt. Med sina eleganta luftkonditioneringsenheter och ett brett utbud av modeller erbjuder Daikin bekväma och energieffektiva lösningar för varje rum.

  • Våra väggmonterade enheter (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Caldo) passar perfekt in i alla interiörer, erbjuder hög komfort och vissa har till och med belönats med världens mest prestigefyllda designpriser.

  • Våra golvplacerade enheter (exempelvis Origo) passar perfekt under en fönsterbräda eller i ett rum där höjden är begränsad.

Om du inte vill se din inomhusenhet alls kan du välja en undertaksenhet. Denna modell är integrerad i undertak eller falsväggar så att endast utloppsgallerna syns.

 

4. Ta hand om din utomhusenhet

När du installerar en luftkonditionering med en utomhusenhet, är det många som bara är uppmärksamma på inomhusenheten eftersom den är mest synlig inomhus. Men placeringen av utomhusenheten kan vara ännu viktigare, eftersom den kan ha en stor inverkan på hela systemets funktion. Utomhusenheten är hjärtat i luftkonditioneringssystemet och av den anledningen bör den inte glömmas bort. Se till att inloppet och utloppet för luften inte är blockerat eller att löv kan lägga sig runt den. Titta till din enhet innan sommar- och vintersäsongen för att säkerställa dess optimala drift. Regelbunden service lönar sig. Dels säkerställs att din anläggning fungerar optimalt och dels förlängs livslängden.

5. Beställ din enhet i god tid

Vänta inte på den första varma dagen för att beställa ditt luftkonditioneringssystem. Först och främst kommer du inte att vara den enda som vill ha en enhet installerad snabbt och auktoriserade installatörer kommer att vara fullbokade. För det andra tar det vanligtvis ett tag innan den luftkonditionering du väljer kan levereras till dig. Tiden mellan beställningen och den faktiska installationen kan ta några veckor.

För att ge en indikation är installationen av en luftkonditionering i sig vanligtvis en arbetsdag för ett rum. Den exakta installationstiden beror på installationsförhållandena.

bg-image

Beställ din enhet i tid och ha dessa tips i åtanke.

Fler frågor?

Andra artiklar på ämnet

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?