Skip to main content

Familjen Thornberg fick bättre inomhusklimat med Daikin Stylish

Efterfrågan på riktigt bra luftvärmepumpar är i dag enormt. De flesta konsumenter söker idag ett värmepumpssystem som kombinerar det bästa av prestanda och design. Med nya, innovativa, uppgraderingar är Daikins nya luftvärmepumpar alldeles unika i sitt slag. För familjen Thornberg i Stocksund föll valet inte på en, utan två Daikin Stylish XRH.

– Jag har redan rekommenderat Daikin Stylish till andra, säger Magnus Thornberg.

I huset utanför Danderyd, en stor villa med krypgrund, har familjen Thornberg sedan tidigare en installerad bergvärmepump. Vad de märkte var dock att det var svårt att reglera och bibehålla både temperatur och luftkvalitet med den befintliga värmeanordningen.

– Ja, vi hade en bergvärmepump sedan tidigare och den främsta anledningen till att vi investerade i Daikin Stylish var för dess komfortkyla. Huset vi bor i är en 1,5-plansvilla och det vi insåg var att bergvärmepumpen var aningen för liten för huset vi bodde i, förklarar Magnus Thornberg.

Ett bättre inomhusklimat

Inomhusmiljön har – sedan Daikin Stylish inträde – blivit avsevärt mycket bättre, det låter mindre om värmesystemet och värmen går nu att reglera på ett smidigare sätt, anser hela familjen.

– Det jag kan säga är att luftklimatet blivit mycket bättre tack vare Daikin Stylish. Kombinationen av forcerad frånluft och Daikin Stylish har dessutom visat sig vara väldigt bra, fortsätter han.

Tyst läge

Vad tycker du om ljudnivån på Daikin Stylish?
– Vi har haft några olika luftvärmepumpar genom åren och i och med att vi satt in den här i ett sovrum är vi väldigt nöjda med hur tyst den är. Man kan köra den på ”tyst nivå” och då är den extremt tyst. Även när det är som varmast har det gått att köra den på tyst läge. Daikin Stylish är väsentligt mycket tystare än tidigare modeller vi haft, säger Magnus.

”Drar förvånande lite vid komfortkyla”

Magnus Thornberg passar också på att berätta om hur han nu kan ändra fördelningen av värmen i huset.

– Tack vare att vi nu har Daikin Stylish på övervåningen kommer vi kunna flytta om elementfördelningen i källaren, vilket i sin tur kommer resultera i en högre värme i huset. Det gör nog att vi kan spara tio procent mot tidigare värmelösningar, säger Magnus.

Om du hade gjort valet idag – hade det blivit samma luftvärmepump då?
– Jag gillar Daikin Stylish eftersom den är både tyst och modern. Man märker att det är en ny produkt i och med att den har alla features man kan önska sig. Den har också en app som man kan ställa in både på specifik tid och temperatur.

”Rekommenderar definitivt Daikin”

Med bra teknik förenklas vardagen avsevärt. Inte nog med att inomhusklimatet blir betydligt trevligare – det blir dessutom mer pengar över i plånboken. Det är kanske inte så konstigt att familjen Thornberg är nöjda med sin Daikin-lösning.

– Kastlängden sägs vara extremt bra och det är den verkligen, vilket är fantastiskt för att den är ju faktiskt rätt liten till storleken. Jag skulle definitivt rekommendera Daikin Stylish till andra som funderar på vad de ska välja, avslutar Magnus Johansson i Stocksund utanför Stockholm.

Daikin Stylish – ett Bra Val

Om det ändå kan vara svårt att bestämma sig för vilken luft/luftvärmepump som du ska köpa kan jämförelser och tester ge lite mer kött på benen. Försäkringsbolaget Folksam gör regelbundet jämförelser och tester för att hjälpa svenska folket att göra rätt och bra val.

Under 2020 har Folksam jämfört ett 70-tal värmepumpar i olika utföranden och för att utnämnas som Bra Val ska en värmepump ha höga poäng i jämförelsen och därmed anses som ett bra och hållbart val ur effektivitets-, miljö-, funktion och garantisynpunkt. Och vid årets jämförelse fick Daikin Stylish 30 utmärkelsen Bra Val. Daikin kunde dessutom stoltsera med att ytterligare två luft/luftpumpar i sortimentet fick samma omdöme.

Andra artiklar

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?