Skip to main content

Vad är din enhets optimala kylkapacitet?

När du bestämmer hur kraftfull din luftkonditionering ska vara, är arean i ditt rum ofta en avgörande faktor. Men förutom golvyta finns det många saker du bör tänka på när du bestämmer rätt kapacitet för din luftkonditionering och att välja rätt enhet för ditt hem eller din fastighet.

Vilka faktorer påverkar din luftkonditionerings kapacitet?

När du väljer ett luftkonditioneringssystem är det viktigt att fastställa den önskade kylkapaciteten. Ett system med för liten kapacitet kan ge nedslående resultat, medan ett system som är överkvalificerat ofta förbrukar för mycket energi för jobbet. Att räkna ut den perfekta kapaciteten är en balansering – förutom rumsytan finns det andra viktiga faktorer som påverkar rumstemperaturen.

Isolering

Graden av isolering av rummet är särskilt viktigt. Nya bostadshus är ofta isolerade så bra att de bara behöver extra kylning.

Antal personer

En person genererar cirka 120 W/h värme. Så antalet personer som använder utrymmet påverkar temperaturen. Både hemma och på kontoret.

Personliga preferenser

Och kanske till och med viktigast, den ideala temperaturen skiljer sig från person till person: vissa gillar det svalt, medan andra gillar det varmt – eller något däremellan.

Alla dessa faktorer måste beaktas när du väljer rätt kapacitet för din luftkonditionering.

Solinstrålning

De senaste åren har stora glasytor använts oftare i nya byggnader. Även med solskyddsglas, stiger temperaturen när solen skiner in.

Elektriska apparater

Vi har ett ökande antal elektriska apparater i våra hem och kontor. Datorer, skrivare och kopiatorer finns alla i det moderna livet och de genererar mycket värme. Belysning avger också mycket värme.

Två personer som njuter av sin Daikin-luftkonditionering

Andra artiklar på ämnet

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?