Skip to main content

Komma igång med ONECTA

Har du precis köpt/installerat en ny Daikin molnaktiverad enhet eller använde du appen ”Daikin Online Controller” för dina Daikin luft- eller bergvärmepumpar? I så fall kan denna guide hjälpa dig att komma igång med alla dina Daikin-värmepumpar online i appen ONECTA. För att du ska lyckas måste du vara hemma där din(a) Daikin-enhet(er) är installerad(e) och ha en aktiv internetanslutning hemma. Dessutom måste dina Daikin-enheter vara WiFi-anslutna.

Efter att du har skapat ett konto och loggat in hamnar du på ”Home”(Hem)-skärmen i appen ONECTA. Detta ger dig en fullständig översikt över alla anslutna Daikin-enheter som tillhör ditt Daikin ID-konto.

Onecta introduktion

Använder du Daikin Online Controller?

Vid första användningen av appen ONECTA är det normalt att du inte ser dina befintliga enheter från den tidigare appen ”Daikin Online Controller”. Dina enheter måste manuellt överföras/kopplas till ONECTA innan de blir synliga. Innan detta är gjort kan du fortfarande använda appen ”Daikin Online Controller”, och när de väl är anslutna i appen ONECTA kan appen "Daikin Online Controller" tas bort.

Daikin rekommenderar att uppgradera till ONECTA. 

Ansluta en Daikin-enhet till appen ONECTA

För att ansluta en Daikin-ansluten enhet till ONECTA, tryck på ”let’s add your first unit!”(lägg till din första enhet!) eller tryck på ”+”-tangenten och välj ”add a device” (lägg till en enhet).

Onecta introduktion
ONECTA lägga till en enhet

Detta öppnar vyn ”add unit”(lägg till enhet), där du kan börja med att lägga till en ansluten Daikin-enhet till ditt konto.

Beroende på om din Daikin-enhet har ett inbyggt WiFi, behöver ett WiFi-kort eller ansluts med kabel måste du välja:

  • Upptäck en trådlös enhet
  • Välj din enhet i ”new units in your network” (nya enheter i ditt nätverk)

Appen kommer nu att guida dig genom de nödvändiga stegen för att ansluta en Daikin-enhet till ONECTA.

 

ONECTA Trådlös enhet
ONECTA anslut till trådlös enhet

Använder du Daikin Online Controller?

Dina luftvärmepumpar är redan anslutna till ditt nätverk och kommer automatiskt att hittas av appen ONECTA. Välj 1-by-1 för alla upptäckta enheter och följ stegen för att ta med dessa enheter till appen ONECTA. Enheter som är framgångsrikt anslutna flyttas till ”registered devices found” (registrerade enheter hittades), så att du inte råkar ansluta samma enhet två gånger.

ONECTA från Daikin controller
ONECTA tillagt till ditt konto

Upptäck en trådlös enhet

En lista över kompatibla Daikin-anslutna enheter visas, där rätt produkt måste väljas. Om din Daikin-enhet inte finns med i listan, använd kategorin ”other”(övrigt). Beroende på vald typ av Daikin-enhet, kommer de korrekta ”step-by-step”(steg-för-steg)-instruktionerna att visas.

ONECTA lägga till en enhet
ONECTA lägga till en enhet

Efter att ha valt rätt typ kommer du att kunna välja vem som ska ansluta din Daikin-enhet till ditt nätverk. Detta kan göras genom att:

  • Använda SSID & KEY <--- Rekommenderas
  • WPS (Wi-Fi Protected Setup)
ONECTA SSID &amp; KEY eller WPS

Fortsätta med ”SSID & Key”

För att fortsätta med ”SSID & Key” måste åtkomstpunktsläget för din WLAN-adapter vara aktiverat. Följ instruktionen ”step-by-step” (steg-för-steg) för att utföra denna åtgärd. När detta är gjort, tryck på nästa och slutför avsnittet SSID & Key.

ONECTA aktiverad åtkomstpunkt utförd
ONECTA ange autentiseringsuppgifter

Appen ONECTA kommer nu att ansluta Daikin WLAN-adaptern så att du kan konfigurera adaptern till ditt hemnätverk. Appen ONECTA visar en lista över alla Wi-Fi-nätverk som identifierats av din Daikin WLAN-adapter. Välj ditt nätverk, ange Wi-Fi-uppgifterna och fortsätt. När ditt nätverk inte finns i listan kan du försöka dra för att uppdatera, ansluta manuellt eller så kan det vara en för svag signal.

ONECTA välja ett WIFI-nätverk

När Wi-Fi-uppgifterna är konfigurerade kommer appen ONECTA att guida dig genom andra konfigurationssteg för att slutföra introduktionen av din Daikin-anslutna enhet.

ONECTA lägga till enheten till WIFI
ONECTA-enhet ansluten till ditt konto

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?