Restaurangbord med mat

Undertrycker norovirus, som sprider sig genom matförgiftning och överföring via människor

Det har bevisats att de aktiva elementen som produceras av Streamer-tekniken bryts ned och neutraliserar norovirus genom att omhänderta norovirus, vilket orsakar matförgiftning. Dessutom visades det den här gången att drift av två Streamer-enheter fördubblade undertryckningseffekten.

Professor Shigeru Kyuwa

Ansvarig
Professor Shigeru Kyuwa

Ph.D. (Lantbruk)
Department of Biomedical Science,
Graduate School of Agriculture and Life Science,
University of Tokyo

Demonstration av undertryckseffekt mot norovirus

Testorganisation

Department of Biomedical Science, Graduate School of Agriculture and Life Science, the University of Tokyo

Testmetod

Användning av mus-norovirus [Mus-norovirus] (1) Virus som tillhör släktet Calicivirus Norovirus (enkelsträngat RNA-virus, plus känsla, ingen ram). (2) Ett relaterat virus som tillhör samma virusgenus som humant norovirus och kan användas som en ersättning för humant norovirus. (3) Ökning av mus makrofag-liknande cellinjer, såsom RAW264 celler. MNV-S7-stammen (Genbank-anslutningsnummer AB435515, Toya etc.) som användes i detta experiment expanderades med ovanstående RAW264-celler (inköpt från RIKEN BRC Cell Bank). D-MEM / Ham's F-12 (innehållande fenolrött, HEPES, natriumpyruvat) användes som odlingslösning. Virustitern bestämdes med TDIDT50-metoden med användning av en 96 cellers platta.

Streamer - jämförelse på undertryckseffekt mot O157 med en och två Streamer-enheter

Överlevnadsgraden för norovirus efter 4 timmar av Streamer-bestrålningen var 0,6% för drift av två enheter jämfört med 1,3% för en enhet, vilket bekräftade att undertryckningen var dubbelt så effektiv.

* Resultaten erhålls genom en demonstration av enbart Daikin Streamer urladdningsanordning i ett experimentellt tillstånd.

Var försiktig med norovirus vintertid!

Bakteriell matförgiftning är vanligare på sommaren när svampar är mer benägna att växa, men eftersom virus föredrar låga temperaturer och torra miljöer ökar viral matförgiftning på vintern. Bland dem är den överväldigande majoriteten matförgiftning på grund av norovirus. Norovirus är extremt smittsamt och sprider sig ofta i kedja, vilket resulterar i fler utbrott och patienter än på sommaren. Om man ser på antalet matförgiftningspatienter per år står norovirus för mer än hälften av dem.