
Demonstration av undertryckseffekt mot O157
Funktion av Streamer-enheten

Drift av två Streamer-enheter

Testorganisation
Japan Food Research Laboratories
Testmetod
Genom att bestråla O157 med Streamer under 1, 2, 3, 4, 8 timmar och ympa de odlade cellerna observerade vi det återstående tillståndet av O157 genom skillnaden i Streamer-bestrålningstiden.

Överlevnadsgraden för O157 efter 2 timmar av Streamer-bestrålningen var 0,1% för drift av två enheter jämfört med 1,8% för en enhet, vilket bekräftade att undertryckningen var 18 gånger mer effektiv. Dessutom bekräftades det efter 3 timmar att undertryckningseffekten var 99,9% både med drift med en enhet och med två enheter.
* Resultaten erhålls genom en demonstration av enbart Daikin Streamer urladdningsanordning i ett experimentellt tillstånd.
O157 med starkt toxin och smittsamhet
O157 producerar ett starkt toxin som heter Verotoxin, vilket orsakar buksmärtor, hemorragisk diarré och kräkningar. Det är en av de farligaste bakterierna som kan orsaka allvarliga symtom och dödsfall när de smittas till spädbarn och äldre. Dessutom är smittsamheten stark. Allmän matförgiftning utvecklas först när ”cirka 1 miljon” bakterier invaderar, medan O157 utvecklar matförgiftning även med ett litet antal på ”cirka 100” bakterier.