Skip to main content

Undertrycker patogen E. coli O157, som orsakar matförgiftning

Det har bevisats att de aktiva elementen som produceras av Streamer-tekniken bryts ned och neutraliserar O157 genom att omhänderta O157, vilket orsakar matförgiftning. Dessutom har det nu visats att dämpningseffekten ökas 18 gånger genom att man använder två Streamer-enheter.

* Resultaten erhålls genom en demonstration av enbart Daikin Streamer urladdningsanordning i ett experimentellt tillstånd.

Demonstration av undertryckseffekt mot O157

Funktion av Streamer-enheten

Streamer - undertryckseffekt mot O157 med en Streamer-enhet

Drift av två Streamer-enheter

Streamer - undertryckseffekt mot O157 med två Streamer-enheter

Testorganisation

Japan Food Research Laboratories

Testmetod

Genom att bestråla O157 med Streamer under 1, 2, 3, 4, 8 timmar och ympa de odlade cellerna observerade vi det återstående tillståndet av O157 genom skillnaden i Streamer-bestrålningstiden.

Streamer - jämförelse på undertryckseffekt mot O157 med en och två Streamer-enheter

Överlevnadsgraden för O157 efter 2 timmar av Streamer-bestrålningen var 0,1% för drift av två enheter jämfört med 1,8% för en enhet, vilket bekräftade att undertryckningen var 18 gånger mer effektiv. Dessutom bekräftades det efter 3 timmar att undertryckningseffekten var 99,9% både med drift med en enhet och med två enheter.

* Resultaten erhålls genom en demonstration av enbart Daikin Streamer urladdningsanordning i ett experimentellt tillstånd.

O157 med starkt toxin och smittsamhet

O157 producerar ett starkt toxin som heter Verotoxin, vilket orsakar buksmärtor, hemorragisk diarré och kräkningar. Det är en av de farligaste bakterierna som kan orsaka allvarliga symtom och dödsfall när de smittas till spädbarn och äldre. Dessutom är smittsamheten stark. Allmän matförgiftning utvecklas först när ”cirka 1 miljon” bakterier invaderar, medan O157 utvecklar matförgiftning även med ett litet antal på ”cirka 100” bakterier.

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?