Skip to main content

Flera av Daikins värmepumpar har utnämnts till Bra val 2020 av Folksam

Flera av Daikins värmepumpar har utnämnts till Bra val i Folksams stora granskning av värmepumpar som säljs på den svenska marknaden. Folksam testade 68 värmepumpar, varav 20 fick utmärkelsen Bra val 2020. En fjärdedel av dessa kommer från värmepumptillverkaren Daikin, som fick utmärkelser för fem produkter från tre olika produktsegment.


Det finns ett flertal olika värmepumptillverkade som säljer värmepumpar av olika slag på den svenska marknaden, vilket innebär att urvalet är enormt. Allt fler människor väljer att installera värmepumpar i sina hem och/eller fritidshus eftersom det är ett ekonomiskt och energisnålt sätt att skapa ett jämnt och behagligt inomhusklimat. Folksam har jämfört 68 värmepumpar från totalt 14 olika tillverkare för att underlätta urvalsprocessen för konsumenterna. Av dessa är det 20 produkter som har fått utmärkelsen Bra val 2020.
 

Vad innebär Bra val?

De värmepumpar som har utnämnts till bra val har fått högsta poäng i Folksams värmepumpjämförelse och anses därmed vara ett bra och hållbart val ur effektivitets-, miljö-, funktion- och garantisynpunkt.
 

Daikin fick hela fem utmärkelser i tre olika produktkategorier

Daikins värmepumpar fick hela fem utmärkelser i tre olika produktkategorier, vilket motsvarar en fjärdedel av alla Bra val. I kategorin Vätska/vattenvärmepump var Daikin Altherma 3 GEO 10 ett av Folksams Bra val. Daikin Altherma 3 Top Grade 140 knep en av utmärkelserna i kategorin Luft/vattenvärmepump. I den tredje kategorin Luft/luftvärmepump var det hela tre av Daikins produkter som valdes ut till Bra val: Caldo XRH 40, Ururu Sarara XR 35 och Stylish 30.

- Vi är stolta och glada över att ha fått hela fem utmärkelser – och att vi dessutom har fått det i hela tre produktkategorier. Det är en bekräftelse på att vår utveckling av högpresterande produkter och system för den svenska marknaden motsvarar kundernas högt ställda förväntningar. Det är en kvalitetsstämpel som ger extra trygghet i valet av tillverkare för såväl slutkonsument som återförsäljare, säger Anders Ax, försäljningschef på Daikin.


 

Om Daikin

Daikin grundades i Japan redan 1924 och är världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Målet är att skapa ett perfekt inomhusklimat på ett så hållbart sätt som möjligt. Daikin Sweden erbjuder ett brett produktutbud för både privatpersoner och kommersiella tillämpningar. Återförsäljare erbjuds gedigen service i form av lokal distribution, ett välfyllt lager och egen support. Läs gärna mer på daikin.se.
 

Skulle du vilja ha någon av produkterna som har utnämnts till Bra val?

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?