Skip to main content

Claerhout Communication House kontor

Gent, Belgien

bg-image

Claerhout Communication House är en fullservice reklam- och kommunikationsbyrå. När de öppnade sin nya kontorsbyggnad, som erbjuder kontorslokaler åt 45 anställda och ett konferensrum för 150 gäster, var flexibilitet ett mycket viktigt krav i designen. Det måste vara enkelt att dela upp de stora öppna ytorna i mindre rum. Och det ska vara enkelt att ändra layouten efter funktion inför framtida uppdrag och aktiviteter för de anställda.

De viktigaste målen som skulle uppnås var:

 • 30 % lägre driftkostnader
 • 50 % mindre CO2-utsläpp
 • En hälsosam och bekväm arbetsmiljö
 • Projekterat enligt lean-metoden.

“Daikin-experter ger svar på våra frågor och tillhandahåller den lämpligaste lösningen: kyla till köket, kyla till serverrummet, så gott som gratis varmvatten till vaktmästarens lägenhet och enheter för utrymmen utan förhöjt golv eller undertak. Ett helt integrerat system med Daikin som enda leverantör och kontaktpunkt.”

- Pieter Claerhout, VD och ägare av Claerhout Communication House

Öppet kontorslandskap

Våra medarbetare arbetar i ett öppet kontorslandskap. För att effektivt kunna hålla temperaturen på en konstant och behaglig nivå, valde vi ett Daikin värmeåtervinningssystem.

När kontoren på södra sidan blir för varma, återvinns överskottsvärmen för att ge extra uppvärmning. 

Claerhout värmeåtervinning

En blandning av olika VRV-enheter

bg-image

Det måste vara möjligt att dela upp de stora öppna ytorna i mindre rum. Det är därför vi valde en blandning av olika VRV-enheter: VRV-värmeåtervinningssystem som erbjuder bekvämlighet för personalen i de små enskilda kontoren, där endast en person arbetar, medan kyla behövs i ett annat rum för ett teammöte. Vi installerade VRV-värmepumpsystem för stora mötesplatser eftersom alla dessa har samma inriktning.

Installationsmetoden som används i denna byggnad är exceptionell. Eftersom byggherren inte ville ha undertak, monterades hela den tekniska infrastrukturen under ett förhöjt golv. Dolda enheter användes i detta avseende. Fördelen med dessa enheter är att fläkthastigheten justeras automatiskt under installationen, för att övervinna motståndet i kanalerna. På så sätt säkerställer vi optimal komfort och minskar installationstiden.

Läs mer

Våra andra fall

 • Prezzemolo & Vitale - Palermo

  För den nya Prezzemolo & Vitae-butiken i Palermos historiska centrum, installerades ett system bestående av Daikin Zeas och VRV-enheter.
 • Crystal Tower

  För att hjälpa Crystal Tower att maximera sin energieffektivitet planerade vi att kombinera en luftkyld VRV, en vattenkyld VRV och kylare för att leverera ett allt-i-ett klimatstyrsystem.
 • VMD affärscentrum

  Ett VRV IV-system tillhandahåller all värme och kyl till VMD Tower B, en 25-tals kontorsbyggnad i Zagreb, vilket hjälper till att uppfylla de högsta effektivitetsnivåerna och sänka energiförbrukningen.
 • Velocity kontorsbyggnad

  Hållbarhet är nyckeln i Velocitys design. Varje element av designen har noga beaktats för att säkerställa att EPC-klass ”B” och BREEAM-klass ”Excellent” har uppnåtts.
 • Torre Serenissima, Italien

  Utrustad med ett föråldrat kylsystem, R-22, gav vi Torre Serenissima en fullständig uppgradering för att ge en ökad energieffektivitet och komfort.
 • Immogra

  Daikins VRV IV-system levererar modern estetik med osynlig integrering av HVAC.

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?