Skip to main content

Immogra

Gent, Belgien

bg-image

Den belgiska fastighetsutvecklaren Immogra har byggt upp ett starkt varumärke under sina 45 år på marknaden och  mer än 3 500 framgångsrikt genomförda projekt. De inkluderar kommunala bostäder, lägenheter, kontor, kommersiella lokaler och blandade lokaler.  Immogras samarbete med kända arkitekter och entreprenörer bygger på kvalitet och hållbarhet.

När företaget flyttade sitt huvudkontor till en helt ny byggnad lades därför stor vikt vid användandet av kvalitetsmaterial samt byggnadens slutliga utseende. Resultatet är ett showcase för kunder till Immogra, inklusive projektutvecklare och arkitekter.

Det valda konceptet skapades av en arkitektbyrå i Gent, CAAN Architecten, med inredningsdesign från JUMA Architects. Daikin var ansvariga för designen av värme-, kyl- och ventilationssystem.

"Vi valde att arbeta med de senaste, innovativa tekniska lösningarna för att ge vår nya kontorsbyggnad det rätta utseendet, och fungera som en referens för arkitekterna,"

- Patric De Pauw, teknisk chef på Immogra

HVAC som ett komplett paket

Immogra sökte efter en teknisk lösning för HVAC-systemen, som kombinerade värme, kyla och ventilation i ett enda paket.

Eftersom byggnaden har kontor i både söder och norr, var Daikin VRV IV trerörs-värmeåtervinningssystem det alternativ som föredrogs. Detta system gör att varje rum kan kylas och värmas separat för att passa olika byggnadsanvändares behov.

Installationsbild FXSQ-A

Fina detaljer med fullt integrerat HVAC-system

bg-image

Arkitekturen i den nya byggnaden låg bakom beslutet att låta installera undertak. Av estetiska skäl måste alla rör och komponenter vara helt dolda. Ingenstans syns ett ventilationsgaller, och inte heller värmeelement tränger någonsin in i den rena interiören.

Det var viktigt med noggrann övervakning, eftersom det tillgängliga utrymmet i taken ofta var begränsat och integrationen var tvungen att vara perfekt in i minsta detalj. För att säkerställa snabb respons valde Alfa-CT att ha ett litet team på plats kontinuerligt. Detta gjorde att de kunde arbeta mycket flexibelt, ingripa snabbt och se till att allt gick enligt plan. Arbetet gick mycket smidigt, även med tanke på den höga efterbehandlingsstandarden och tog inte mer än fem månader att slutföra.

En enda kontaktpunkt

bg-image

Förklarar Lieven Verstaen, produktchef på Daikin Belgium:

”Vår goda tekniska support och permanenta hotline gör det möjligt att svara snabbt, ge nödvändig assistans och påbörja installationen snabbt. Mer än 50 anställda finns till hands för att tillhandahålla teknisk support under installationens hela livscykel. Genom denna kontinuerliga övervakning ser vi att både kvaliteten och livslängden på våra system ökar.”

Dessutom identifieras potentiella problem i förväg genom noggrann övervakning med hjälp av VRV Cloud-systemet. Interna parametrar mäts, och så snart onormala trender observeras, meddelas underhållsföretaget och slutkunden för att möjliggöra snabba ingripanden.

Detta garanterar maximal energieffektivitet, optimal komfort och maximal tillgänglighet för VRV-systemet. I slutändan förlänger detta också livslängden på systemen.

Läs mer

Våra andra fall

 • Prezzemolo & Vitale - Palermo

  För den nya Prezzemolo & Vitae-butiken i Palermos historiska centrum, installerades ett system bestående av Daikin Zeas och VRV-enheter.
 • Crystal Tower

  För att hjälpa Crystal Tower att maximera sin energieffektivitet planerade vi att kombinera en luftkyld VRV, en vattenkyld VRV och kylare för att leverera ett allt-i-ett klimatstyrsystem.
 • VMD affärscentrum

  Ett VRV IV-system tillhandahåller all värme och kyl till VMD Tower B, en 25-tals kontorsbyggnad i Zagreb, vilket hjälper till att uppfylla de högsta effektivitetsnivåerna och sänka energiförbrukningen.
 • Velocity kontorsbyggnad

  Hållbarhet är nyckeln i Velocitys design. Varje element av designen har noga beaktats för att säkerställa att EPC-klass ”B” och BREEAM-klass ”Excellent” har uppnåtts.
 • Torre Serenissima, Italien

  Utrustad med ett föråldrat kylsystem, R-22, gav vi Torre Serenissima en fullständig uppgradering för att ge en ökad energieffektivitet och komfort.
 • Immogra

  Daikins VRV IV-system levererar modern estetik med osynlig integrering av HVAC.

Hitta närmaste återförsäljare

Kostnadsfritt hembesök

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Läs mer

Behöver du hjälp?

Garantiregistrera din produkt

Gäller garantin på din produkt?

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?